Când te lași din mâinile tale pe mâinile lui. Manual de supraviețuire

390f4f630ddf4aaca003aebc5c6a9ec7

Se tot tipa in gura mare despre independenta femeilor. Femeia nu mai sta la cratita, vrea cariera, vrea functie, vrea banul ei in buzunar nu lasat pe masa de el cind pleaca la intilnirea de business.

Si ma uit in jurul meu si vad ca dupa atata tipat, noi, femeile ne-am atins scopul. Avem acea independenta pe care neam de neamul nostru nu a vazut-o. Noi nu că trecem singure strada, noi dirijam circulatia in vietile noastre.

Am o prietena care e mama reusitei in viata. Genul de femeie ale carei planuri se transforma in realitate cit ai zice peste. Super creier, super responsabilitati. Are picioarele atat de bine infipte in pamant ca daca o intilnesti te gandesti ca niciun barbat nu i-ar putea suci mintile. Vedeti, tocmai aici e problema. Ca nici nu vrea sa aiba mintile sucite, are prea multe dari de platit la stat asa ca mintile tre sa fie toate la locul lor.

Si totusi, intr-o zi l-a cunoscut pe el. Si s-a gandit: Oare cum ar fi sa ma las eu in voia unui barbat? Pe mainile lui? Sa nu mai trebuiasca sa decid eu fiecare punct din viata mea, singura? El super destept, parea sigur pe ce spune si mai ales pe ce face. Asa ca ea a luat o decizie pe care nimeni nu a intuit-o, nici chiar el: S-a lasat pe mainile lui. Cu totul. Stupoare generala pentru public. El la inceput s-a simtit flatat, apoi a constatat ca totusi femeia noua si puternica din viata lui i-a dat sa care o greutate care initial parea mica apoi s-a facut din ce in ce mai mare. Nu simtea ca ea s-a lasat pe mainile lui,se simtea sufocat, strivit de-a dreptul.

Cand s-au intilnit el o admira pentru independenta si putere, pentru “ stiu eu, rezolv eu “ si s-a trezit in filmul cu “ iubitule, ajuta-ma, iubitule cum crezi tu, iubitule tu decizi “. Ea a lasat garda jos si i-a predat lui si independenta si puterea. L-a lasat pe el sa ii valideze toate alegerile. Si el din admiratorul infocat s-a trezit pus la treaba. Sa gandeasca pentru doi, sa rezolve pentru doi. Mult prea obositor. Si atunci a ales sa fuga. De condamnat? Nicidecum. Pentru ca el a vrut-o pe ea aia desteapta, independenta, resolverita. Femei care sa atarne de gatul lui, sa stea cu capul plecat si sa astepte ca el sa faca tot, a mai avut si o sa mai aiba. E in natura lui de super barbat sa atraga genul de femeie care are nevoie de ajutor si cind respira.

Voia o partenera de calibrul lui, umar la umar. Si ea chiar era asa, rasfatul si abandonul ei erau de moment, dar el n-avea cum să mai simtă asta, strivit de suprasarcini. Păcat.

Acum, ea s-a intors la viata ei asa cum stie ea cel mai bine: ea se gandeste, ea actioneaza. Singura. Desigur, un sfat ar fi binevenit din partea lui. Doar ca el l-ar intepreta ca pe o slabiciune. Nu ca pe un ajutor de la o minte desteapta, la alta minte desteapta.

Concluzia e simpla: Pina la urma in viata te poti baza cel mai mult pe tine. Ai si tu fricile tale, dar parcă treci mai usor peste ale tale, decat peste ale altora.

sursa foto:pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.