Eu sunt Zurli!

gasca

In sala sunt 600 de copii care tipa ca la marile concerte. Pentru ca tocmai s-a terminat un mare concert. Suntem la Constanta si 600 de copii nu vor sa mai plece acasa.

Fetita Zurli iese de pe scena cu lacrimi in ochi, ma ia in brate, ma pupa si imi spune simplu: ” Sunt cea mai fericita fetita din lume”. Dupa ea, vine Zana buna care nu ma atinge cu bagheta. Isi ia un fluture care-i sta pe umar si mi-l asaza pe tricou. Eu sunt muta, coplesita de spectacolul lor si de toate emotiile din scena si din sala.

Teoretic, spectacolul s-a terminat. Dar personajele ies pe hol si fac fotografii si dau autografe. O fetita plange de mama focului ca ea vrea sa mai stea, ca nu vrea sa plece. Se tine de blugii mamei cu disperare si refuza sa mearga : „Hai, mami, sa mergem acasa ca s-a terminat si ne asteapta tati. Nu mai plange, ca se intorc pe 1 iunie! Promiti? Promit!” Copila isi sterge lacrimile, zambeste si pleaca topaind: „Am o casuta mica, asa si asa…” Acesta e hitul Zurli. Sunt peste trei milioane de vizualizari pe youtube pentru ca Gasca are o armata de fani adevarati. Cu media de varsta de la 1 la muuulti ani. Stiu toate cantecele si coregrafiile.

Ma intilnesc in holul teatrului  cu Fetita Zurli. Hai sa ne facem un selfie, zice ea. Hai! Eu care nu-s cu pozele, cum sa refuz totusi aceasta oferta. Sa nu uit sa iti dau esarfa ( mi-o imprumutase seara pe malul marii ca imi era frig ). Las-o la tine, vrei sa fi prietena mea? Zambesc. Cine n-are vrea sa fie prietena ei?

fetita

Am intrebat-o pe Tanti prezentatoarea, Mirela Retegan, cea care a strans Gasca, de unde vine succesul lor. ” Noi suntem primii care credem în misiunea noastră şi urcăm pe scenă fără nicio reţinere. Suntem cu braţele deschise şi oferim. Cred că Zurli a ajuns mare şi frumos pentru că a crescut firesc, simplu, în dragoste şi cu atenţie aşa cum trebuie să crească fiecare copil. Şi mai ales cu iubire. Tot ce creşte cu iubire creşte minunat. De la o floare până la o relaţie. Iar noi am crescut milioane de relaţii cu copii, părinţii, bunicii şi prietenii lor, în iubire. „

Dupa vreo ora, agitatia mai trece. Fiecare copil pleaca acasa cu o poza sau un autograf, ce si-a dorit fiecare.

Ne urcam in microbuzul Zurli, gasca e in continuare pe rasete si pe joaca. E energia copiilor care nu obosesc niciodata. Tanti prezentatoarea vorbeste la telefon: „Nu, nu suntem in Bucuresti pe 1 iunie, dar avem spectacolul mare pe 31 mai la Sala Palatului. Va asteptam cu drag acolo.” Plecam la Galati, orasul lui Clopotel. A doua zi suntem invitati acasa la parintii lui. E emotionat. Ne explica „uite aici e teatrul , acolo am fost eu la scoala, incolo mergeti spre port”. Il lasam acasa si ne ducem la hotel.

A doua zi dimineata, dupa mic dejun, se strange toata Gasca. Baietii susotesc, fetita Zurli se urca intr-un copac si Amalia, tour managerul, o pozeaza. „Ce faceti fetelor? Uite poze pentru copii sa le punem pe facebook.” Amalia stie tot despre toti. Ce ii place lui Zdranganel, cat doarme Truli, ce nu mananca tanti prezentatoarea, unde sunt cornetele, cat costa motorina, cati spectatori o sa vina la spectacol.  Telefonul ei suna non stop. „Da, sigur, venim cum sa nu?” Zambeste la fiecare telefon, asa cum vedem noi ca zambesc asistentele din filmele straine. O intreb cum a ajuns ea la gasca Zurli. Ochii i se umezesc. „A fost o intimplare fericita, Mirela isi cauta asistenta si cineva s-a gandit la mine ca as fi potrivita. Ne-am inteles din prima clipa. A fost o chimie perfecta intre noi de la bun inceput.” Tanti prezentatoarea e fericita. Pentru ca Gasca Zurli este un fenomen. Pentru ca personajele sunt dorite peste tot in Romania. Si asta a fost visul ei, ca jocul curat si adevarat sa ajunga la cat mai multi copii.

Ajungem acasa la Clopotel. Ne asteapta in pragul usii incadrat de parinti. Sunt mandri pina la cer de copilul lor. Ne asezam la masa. Masa adevarata romaneasca intinsa in sufragerie. Cu ciorba si friptura si sarmalute in foi de tei. Radem mult, fetita Zurli n-are stare, gaseste un ceas si se joaca cu el. Mama lui Alex sta in capul mesei, tatal langa ea. Sunt coplesiti. Nu prea vorbesc. Asculta atenti povestile din turneu. Cand vine tortul, Tanti Prezentatoarea ii ridica pe toti in picioare si le spune: „Hai sa spunem fiecare ce-i place cel mai mult la parintii lui Clopotel.” Si incep declaratiile. De prietenie, drag si respect. Parintii plang, acele lacrimi de fericire si emotie ca baiatul lor a venit cu prietenii lui frumosi la masa, acasa.

Plecam la spectacol. De fapt, la spectacole. Ca sunt doua, unul dupa altul. Fani-s multi la Galati. Se fac repetitii, se rade in hohote, cred ca e in regulile nescrise ale Gastii ca rasul e pe primul loc. De sunet se ocupa Marius, un om frumos si linistit. Are mereu un zambet atasat. Sta la mixer si rade mereu la fiecare scena in parte desi a vazut spectacolul de atatea ori. Se bucura de bucuria copiilor.

Dupa ce ies ei din scena ma aud spunand: Hai sa fac o poza cu voi toti. Si facem repede un selfie. Repede, repede ca pe hol asteapta sute de copii.

selfie

Showu-rile au curs perfect, magia e la ea acasa. Dupa sute de autografe si fotografii. Aud acelasi text din sute de voci: „Va multumim, va iubim, v- am vazut la tv, sa mai veniiiti!”

ei

 

Plecam spre Bucuresti. Toti sunt obositi dupa sute de kilometri, dar energia aia buna nu dispare. Intre ei e o prietenie sincera si de frumoasa! Succesul lor are un secret atat de simplu din punctul meu de vedere: ei pe scena nu joaca un rol, ei se joaca pur si simplu.

Fifi, la ce te gandesti?, ma intreaba Yuppi (cred ca el nu doarme niciodata). Si eu tac. Si zambesc. Ma gandesc la ce mi-a spus el acasa la Clopotel. ” Cea mai mare problema pentru multi copii din Romania este faptul ca parintii lor nu se joaca cu ei. Nu stiu sa se joace. Noi asta facem, ii invatam joaca. Nimic nu e mai frumos in copilarie decat joaca. „

Am asezat greu acest text. Cred ca as fi putut scrie un roman. Stiu doar ca dupa 3 zile cu Gasca Zurli am zambit o saptamana non stop.

Duminica, la Sala Palatului, o sa fie o mare de zambete pentru ca Gasca Zurli urca pe scena in cel mai mare spectacol organizat de o trupa 100% romaneasca pentru copii. Bilete mai sunt foarte putine si le gasiti pe Eventim.ro si la casieria Salii Palatului.

As vrea sa va mai spun doar atat: sunt bucuroasa ca sunt prietenii mei. Si onorata.

Eu sunt Zurli 🙂

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.