Probleme și solutii legate de pilozitatea la copii

 

* un text de Mihaela Călin

Prietenele mele de la aBeauty Clinique m-au convins sa fac cateva sedinte si de epilare definitiva.

12576131_792541767540702_1995390616_n

Mereu mi-am facut un million de ganduri in legatura cu aceasta procedura. Abia acum am inteles insa cum sta treaba, cand am aflat detalii despre epilarea definitiva de la specialistul clinicii, Andreea Dragomir. Aparatul Yperion Or-Light dezvoltat în Paris, cel care se gaseste la aBeauty Clinique, foloseste tehnologia SPL, mai avansata decat varianta IPL de care auzisem eu. Este mult mai precisa si mult mai eficienta metoda tehnica pe care o utilizeaza acest aparat.

Ce am simtit eu, dincolo de date tehnice, este ca sedinta mea de epilat a fost placuta, iar rezultatele sunt vizibile chiar dupa prima sedinta. Sunt recomandate aproximativ 6 sedinte de epilare, in functie de zona si de pilozitate, tratamentul complet de epilare definitiva se efectueaza pe o perioada de 6-7 luni, apoi intretinerea se va face doar atunci cand este necesar.

Procedura este atat de usoara incat m-a dus cu gandul la ce am tot auzit de la prietenele mele care au copii de diferite varste: ce pot face in cazul pilozitatii copiilor? Asa ca am pus o intrebare la aBeauty. Cei de acolo mi-au spus ca in cazul copiilor mici, 3-6 ani, trebuie mers la medic. Daca medicului pediatru, care vede atatia copii, nu ii atrage atentia pilozitatea copilului in cauza, nu e cazul sa va faceti griji. Multi copii au par destul de pronuntat pana la un moment dat cand pilozitatea dispare natural. Evident ca nu aveti cum sa stiti asta pentru ca nu vedeti dezbracati toti copiii, tocmai de aceea testul “reactia medicului” poate sa scoata din mintea multor mame panicate ca ar exista vreo problema.

Atentie, insa! Nu este voie sa le apara copiilor mici par la axila sau in zona pubiana. Asta arata clar ca e o problema hormonala si trebuie tratata de medicul specialist.

Si daca problema nu este una medicala, dar pilozitatea nu dispare pana la 10-12 ani, atunci trebuie sa acceptati ca e genetic. Adica va seamana sau seamana cu vreo ruda indepartata. Zic sa acceptati, dar nu sa va resemnati. Solutia epilarii definitive este perfecta in aceste cazuri. Procedura poate fi efectuată de la vârsta de 14 ani, doar cu acordul părinților. E dificil sa duci un copil de 14-15 ani la epilat cu ceara. In plus, pot aparea probleme de piele. Epilarea SPL este si o procedura usoara, mie nu mi-a lasat urme de niciun fel (uneori poate aparea o usoara roseate pentru cateva ore) si, foarte important, nedureroasa. Cel mai bine este insa ca prima sedinta sa fie facuta, in cazul fetelor, dupa primul ciclu menstrual. Asa este clar ca s-a ajuns la un echilibru hormonal deja. Si bineinteles, numai cu acordul parintilor.

12570952_792541720874040_1199922465_n

Informatiile de mai sus le-am aflat doar punand cateva intrebari specialistului clinicii aBeauty Clinique cu gandul la o problmema despre care tot auzeam in randul mămicilor din jurul meu. Daca mergeti pana acolo, cu siguranta echipa aBeauty, in frunte cu Andreea Dragomir, asistent medical, va poate raspunde la toate intrebarile. Adresa clinicii si alte informatii utile le gasiti aici: www.abeauty.ro

5 gânduri despre &8222;Probleme și solutii legate de pilozitatea la copii&8221;

    • Adina Campeanu zice:

      Buna ziua am o fetița de 12 ani in curând 13 și are mult par peste tot și insista sa o epilez cu aparatul care l-am achiziționat eu un ipl Phillips de la ce vârsta pot începe aceasta procedura pentru ea

    • Mihaela zice:

      La o fetita de 8 ani care are par pe spate pe coloana vertebrala din spate de la gat pana jos pe spate se poate face ceva?Am tot asteptat sa creasca sa ii casa Dar…nici o sansa parca se inmulteste..Mulțumesc.

  1. Claudia zice:

    Ce i mi recomandati fetitei mele care este foarte paroasa pe aproape tot corpul la 12 ani,ce a si putea face pentru a scapa de el in special fata(barbie)?
    Va multumesc!

  2. Savulescu Catalina zice:

    Buna ziua. Tocmai am achiziționat un IPL de la Philips și am descoperit in manualul lor ca nu este indicat pentru copiii sub 18 ani.
    Am 2 fete. Una de 14 ani și una de 12 ani. Îl pot folosi la una din ele? Mai mult pentru ele l-am luat.
    Mulțumesc anticipat pentru răspuns!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.