Inside Out. Filmul despre emoții. Emoții date pe față

Mariei îi place la nebunie să mergem la film.  Daca mai e si 3 D e cu atat mai bine. Nu conteaza ca vizionarea dureaza o ora, doua ore sau cinci. Copila e fascinata.

Ultimul film pe care l-am vazut impreuna este Inside Out. Initial, am crezut ca este un simplu film de animatie. E mult mai mult.

inside-out-330332l

Povestea fetitei Riley care se muta dintr-un oras in altul cu parintii, lasand in urma scoala si prietenii ei, este perfecta construita. Filmul aduce in prim plan emotiile pe care fetita le are odata cu aceasta mutare:  Furia, Dezgustul, Frica, Tristeţea şi Bucuria. Cele 5 emotii, fiecare intruchipata de un personaj, discuta, se cearta, dezbat marea lor preocupare fiind sa ii pastreze amintirile lui Riley intacte si sa o ajute sa isi faca prieteni noi.

inside-out-112948l-imagine

Hai sa ne gandim putin: De multe ori ajungem sa reactionam aparent neadecvat, tipam, urlam, avem reactii de necontrolat. Ar fi de folos daca am putea sa identificam corect emotia care se afla in spatele acestor reactii. Dar lucrurile acestea nu se invata in scoala.

Filmul este oglinda prin care poti sa ii arati unui copil ceea ce simte.

inside-out-911428l-imagine

inside-out-567152l-imagine

Realizarea filmului, replicile, culorile folosite in animatii arata clar ca filmul a avut consultanti psihologi. Unul dintre ei, faimos in America, Datcher Kelner a avut multe intilniri cu regizorul si producatorii filmului. Le-a explicat bazele psihologiei copiilor si rolul emotiilor in vietile noastre.

 “ In cultura noastra, suntem duri cand vine vorba de tristete, dar e un trigger important in relationarea cu altii si cautarea confortului. In acelasi timp Furia este o reactie de cele mai multe ori urmare a faptului ca am fost tratati incorect, dar poate fi o motivatie puternica pentru schimbarea vietii sociale “

 

Concluzia este simpla: fiecare emotie are rolul ei in rezolvarea unor probleme. Emotiile negative si pozitivee , individual sau ca o echipa duc la depasirea unor situatii dificile.

 Va recomand sa vedeti acest film impreuna cu copilul, cu iubitul, cu mama sau chiar cu seful, daca va permite relatia 🙂

E un film care iti da emotiile pe fata, chiar daca ai 5 sau 8o de ani.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.