Chef Scărlătescu ne propune reteța lui de sarmale pentru Crăciun

Întotdeauna am zis – Crăciunul este despre a sta acasă în familie. În niciun caz multe ore în bucătărie sau stat la cozi interminabile la supermarket.  Cele mai bârfite prepare de pe masa de Crăciun sunt…sarmalele!
Așa că, chef Cătălin Scărlătescu s-a gândit să mă salveze. Și nu s-a rezumat doar la sarmale, ci la fiecare detaliu:

* Vine soacra la masă , dar voi ați lucrat până în Ajunul Crăciunului și nu ați pus piciorul în bucătărie? Puteți comanda sarmalele lui Scărlătescu pe www.incaunavarog.ro . Sunt făcute ca la mama acasă și va fi atât de surprinsă, încât va mai cere o porție. Și știm cu toții cum sunt soacrele…
* Vrei să ai cea mai reușită poză de Crăciun de pe Instagram? Atunci nu trebuie să lipsească hashtag-ul #sarmaleleluiscarlatescu. În loc de cadouri , vor curge like-urile
* Șervețelele roșii, crenguța de brad și oala cu sarmalele lui Scărlătescu te vor scăpa orice alte cheltuieli pe decorațiuni și aranjamente

Dacă totuși vreţi să vă testaţi abilităţile la gătit, vă las mai jos reţeta:

2 kg ceapă
4 kg de carne tocată de porc
500 gr orez
40 gr piper
11 gr/kg sare
1 bucată de afumatură
Bulion
Varză murată

Începem prin a toca ceapa mărunt, după care o călim până prinde o culoare uşor aurie şi o lăsăm puţin la răcit. Apoi, o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper.
Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion.
Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumatură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala.  Adaugăm apă şi un pic de ulei, după care le bagăm la cuptor.
Fierte cu dichis, mai bine de 4 ore, Sarmalele lui Scarlatescu, ţi se vor topi în gură.
Spre rușinea mea, n-am făcut niciodată sarmale, dar anul ăsta o să încerc rețeta lui Chef Scărlătescu. Vă țin la curent cu rezultatul 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*