Relatare cu zâmbet de la FITS 2015: Aventurile Micului Nemo în Ţara Viselor

MICUL NEMO ÎN ȚARA VISELOR ©Sebastian Marcovici06152015 (3)

E duminica si in Piata Mare  oamenii se strang pentru deschiderea Festivalului de Teatru FITS 2015 . Au tras cu ochiul toata ziua la repetitii. Nu le e clar ce se va intimpla duminica seara dar din experienta anilor trecuti se asteapta la un spectacol iesit din comun.

MICUL NEMO ÎN ȚARA VISELOR ©Sebastian Marcovici06152015

In mijlocul zilei, turisti dar si localnici treceau prin piata si isi faceau poze cu baloanele imense. Artistii repetau discret, sa nu deranjeze cumva linistea orasului. Langa balonul mare roz manuit de un domn, statea o doamna in varsta care zambea si fredona ceva in soapta. Cred ca avea spre 70 de ani. M-am gandit ca e sotia sefului. 🙂  Aveam sa o vad seara in multime imbracata in personaj, zambea si isi facea fotografii cu copii.

Spectacolul „Aventurile Micului Nemo în Ţara Viselor” a inceput la 10 seara. Povestea showului lansat in 2015 a inceput in 1905 de fapt. Atunci, desenatorul Winsor McCay a publicat in New York Herald Tribune aceasta banda desenata. El este cel care a inventat prima banda desenata animata, reprezentată de o serie de desene amuzante.

MICUL NEMO ÎN ȚARA VISELOR ©Sebastian Marcovici06152015 (1)

MICUL NEMO ÎN ȚARA VISELOR ©Sebastian Marcovici06152015 (2)

Ț
MICUL NEMO ÎN ȚARA VISELOR ©Sebastian Marcovici06152015 (4)

In Piata Mare spectatorii au intrat rapid in poveste. Micul Nemo s-a ridicat spre cer in patul lui, insotit de tot felul de personaje magice, de clowni care se plimbau prin multime si distrau publicul. Visul micutului Nemo care isi imagineaza intilnirea sa cu frumoasa printesa, trece prin tari necunoscute si orase locuite de animale fantasctice.

Atmosfera creata acolo e strans legata de imaginatia tuturor.

Adulti au zambete largi parca toate-s desenate de aceeasi pensula. Copiii in schimb sunt uimiti. Sunt cu gurile cascate. Aplauda si rad cu mare bucurie.

Cand personajele trec deasupra ta iti dai seama ca esti intr-o poveste nu ca asisti la una.

MICUL NEMO ÎN ȚARA VISELOR ©Sebastian Marcovici06152015

MICUL NEMO ÎN ȚARA VISELOR ©Sebastian Marcovici06152015 (5)

Am simtit cum 3 mii de oameni au lăsat în urmă realitatea si au fugit firesc in vis.

La final, cand artistii s-au retras in aplauze au lasat in urma o piata plina de suflete fericite.

Compania frantuzeasca Plasticiens Volants a pornit in 1976 cu 2 artisti. Acum sunt 30 si duc spectacolul in toata lumea.

 

 foto: Sebastian Marcovici

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.