În bucătăria mamei mele a fost mereu miros de prăjituri, pentru că a mea mamă e EXPERTĂ. Și când spun expertă ma refer că ea face torturi din alea cu etaj, îmbrăcate în marzipan.
Nu intru în detalii pentru că eu sunt fooooarte departe de performanțele ei.
Încerc, cumva să nu o fac de rușine. Dacă la ciorbe și tocănițe mă super pricep cu prăjiturile….complicat:)
Tarta asta de o vedeți mai jos se face însă ușor fix in 30 de minute:
– un pandispan simplu din 3 oua, 3 linguri de zahar si 3 linguri de faina ( se bat albusurile, se adauga zaharul si juma de linguriță de oțet, apoi galbenusurile. La final faina care se amesteca usor de jos in sus, sa nu se lase albusurile )
– tava o ung cu unt si o tapetez cu faina, pun compozitia si apoi la cuptor incalzit la 170 de grade 16- 17 minute
– insiropez cu sirop de apa cu rom
– o budinca de vanile de la dr. oetker ( nu, nu fac reclama dar aia e )
– capsuni si afine. Le pun rapid pentru ca budinca se inatreste foarte repede
– un plic de gelatina pentru torturi. Atenntie, gelatina doar dupa ce s-a racit bine, bine tarta.
Poftă bună 🙂
foto: photochef by Adi Popa