Când cineva se poartă urât cu mine, eu îi răspund frumos. Face cât o pereche de palme

970cf5693f29ff89092085e30a08eadd

M-am urcat în tren în ultima clipă. Era plin de oameni care plecau în concediu. Ajung la locul meu și văd că e ocupat de un domn care vorbește la telefon. Mă așez pe locul liber de lângă. Vine controlorul și îi atrage atenția domnului că biletul lui e în alt vagon. Se ridica și pleacă. Locul rămâne liber dare eu nu mă mai mut.

La stația următoare se urcă o domnișoară de vreo 50 de ani. Pufnește și își da ochii peste cap cînd vede câtă lume e în vagon. Vine spre mine și o întreb: “ Vreți să stați la geam? Normal! “( aproape țipat ) am plătit bilet la clasă 1 că să am loc la geam. “ Îi zâmbesc cu cel mai dulce zâmbet din lume. Știam că locul de la geam era al meu. O sună pe mama ei și se plânge că e cald, că e plin de tot felul de oameni, că n-are loc etc. O studiez cu coada ochiului. E înaltă și slabă și frumoasă cu talie perfect conturată , se vede că face sport dar și că bunătatea nu e punctul ei forțe. Mă gândesc că e genul de femeie cu multe pisici. Mă duc la baie și cînd mă întorc văd că și-a dat geantă mare jos, o ține în brațe și are mână băgată în ea. Inăuntru…o pisică. Mai să mă bufnească râsul.

La stația următoare vagonul se golește așa că mă mut spunindu-i simplu: ”Puteți să stai pe locul asta și să puneți pisica lângă că să stați mai comod. “ Zâmbesc larg. Ea se încruntă: “ Mă rog, cum vreti” ( de parcă mi-ar fi făcut vreo favoare ). Se mută, își întinde picioarele scoate pisică din geantă și stă așa relaxată pînă la destinație.

Ajungem la București și trec pe lîngă ea și spun: La revedere. Se uită iar urât, își da ochii peste cap și își strânge bagajele. Nu răspunde la salut. Dau să mă dau jos din tren apoi mă întorc și îi spun: “ Nu va supărați aș vrea să va spun ceva: locul de la geam era al meu dar v-am lăsat să stați dumneavoastră fără să spun nimic, apoi m-am mutat că să stați mai comod. Poate ar trebui să va relaxați puțin, viață nu e un campionat în care oamenii se uită urât unii la alții. O zi bună! “

A fost momentul în care s-a blocat, cred ca nici dacă îi dădeam o pereche de palme nu încremea așa. Nici măcar nu s-a mai putut strâmba.

Frumoase experiențe mai ai cînd mergi cu trenul. Îți exersezi răbdarea și bunăvoință cu oameni al căror stil de a-și trăi viață nu îl înțelegi neapărat.

Sursa foto: Pinterest

*editorial publicat pe euforia.tv

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.