Dieta Oloproteică de la Cronos Med. Prima lună

Povestea a început cu adevărat acum câteva luni.

Andreea Berecleanu mi-a vorbit despre profesorul Italian Castaldo care vine în România, la Cronos Med cu o dietă care  schimbă percepția multora despre viața sănătoasă.

Am urmărit traseul pe care l-a avut Amalia Năstase. Zi de zi. Am văzut ce și cum mănâncă. Am citit principiile dietei și m-am gândit așa: acum ori niciodată!

Am primit lista de analize pe care le am de făcut și le-am făcut, plus ecografia abdominală și EKG. Fără ele nu intri la doctor.

Deși hotărârea era luată, când au venit rezultatele analizelor nu am fost om o zi întreagă. Dezastru: colesterol, insulina, proteina c reactivă. Totul arăta foarte prost. Eram practic în pragul diabetului.

Cântarul Tanita avea să completeze tablul negru: Aveam metabolismul unui om de 60 de ani.

Așa că m-am dus la întâlnirea cu vestitul profesor cu creierul doborât de stres, dar cu sufletul plin de speranță.

Profesorul e un italiano vero. Slab, bronzat și foarte cald. S-a uitat pe analize, s-a încruntat ușor și mi-a spus ce presimteam deja: metabolism blocat, trebuie să îi dăm un șoc, să-l aducem la un ritm normal. 

Adio, zahăr!

Adio, carbohidrați!

Adio, lapte!

Adio, sucuri dulci!

Adio, alcool!

Adio, nopți nedormite!!!

Profesorul Castaldo mi-a explicat că dieta asta nu e de ținut o zi da, două nu. Trebuie ținută strict  ca să intru în starea de chetoza. Mi-a spus că viața mea se va schimba și mi-a dat întâlnire peste o lună. Cu analizele repetate și cu kilogramele pierdute.

Și-am pornit la drum.

Prima zi a fost ușoară. Aveam capul plin de visuri. Cum o să intru eu iar în rochia pe care mama Paulei mi-a dat-o cadou acum 20 de ani…

Spre seară a început să mă doară capul. Rău. Durerea a continuat vreo 3 zile și 3 nopți. Au apărut și niște grețuri cumplite de ziceai că sunt însărcinată cu tripleti. Doamnelor și domnilor, iată că am facut cunoștință cu SEVRAJUL. Pentru prima dată în viață. Nu am mai trăit așa ceva nici când m-am lăsat de fumat. Creierul meu intrase în panică; unde este zahărul, Fifi???

Norocul a fost că aveam 2 zile libere, așa că mi-am permis să stau în pat. Am zăcut practic. Știam că această stare va trece și că până la urmă corpul meu va accepta că nu mai pupă nicio felie de tort, nici măcar o bombonică.

Din ziua a 4 a, am simțit că sunt alt om.

M-am trezit energică, bine dispusă, fără dureri de cap și motivată. Trebuia să mă duc să mă cântăresc la clinică peste câteva zile. Am promis că nu mă cântăresc acasă. Acu, fie vorba între noi, normal că m-am cântărit. Pierdusem 2 kilograme.

Am început dieta luni iar duminică m-am trezit cu un gând: blugii. Acei blugi pe care nu îi mai pusesem pe mine de 3 ani. Surpriză! Îmi veneau ( acum deja îmi sunt largi )

Mi-am pus în cap să merg pe jos 10 mii de pași. Maratonul noii mele vieți.

A trecut o lună. Am ținut regimul strict, carne cu salată la prânz, legume seara, un iaurt cu proteine. Poți să inversezi mesele, dar am făcut asta doar de două ori. Prafuri proteice la cină și mic dejun iar la culcare o porție de colagen. Muuultă apă și câte un pahar de cola zero cu gheață din când în când.

Cum am reușit: Am pus eticheta OTRĂVIT/INTERZIS tuturor carbohidraților și m-am gândit că asta e ultima șansă să îmi recapăt sănătatea.

Dietă oloproteică e o dietă fantastică. Suplimentele pe care le-am luat ( oligominerale, vitamine) mi-au tăiat senzația de foame între mese. Atenție! Provocarea e psihică, nu fizică!

A trecut o lună. Am învățat să dorm, să zâmbesc și să mă gândesc  cu ce o să mă îmbrac de Revelion.

Era să uit. Am pierdut 8 kilograme 🙂

Detalii despre dieta vieții, găsiți aici.

Eu am să revin cu articole în care o să vă arăt exemple de combinații de mâncare, cum reușesc să fac minimum 10 mii de pași pe zi și cât de important este să ai oameni care să te susțină.

14 gânduri despre &8222;Dieta Oloproteică de la Cronos Med. Prima lună&8221;

  1. Laura zice:

    Îndrăznesc să vă întreb despre prețurile de la Cronos Med. Și eu aș dori să ajung. Cam cu ce sumă să mă pregătesc? Mulțumesc!

    • Monica Circiumaru zice:

      Bună seara
      Daca nu vă deranjez prea mult, aș vrea să știu câte ceva despre această dietă,
      1-analizele sunt la recomandarea medicului specialist din clinică?și se pot face la cronos?
      2-cam la cât se ridică costurile totale cu tot ce tine de această dietă?
      Vă mulțumesc și vă doresc o seară frumoasă
      Ps. nu mă supăr dacă nu puteți să îmi răspundeți.

    • Marin zice:

      Ati aflat suma de care trebuie sa dispunem daca dorim sa mergem la aceasta clinica? Totul sunt convinsa ca este ok. Insa nu toti dispunem de situatia financiara a dnei Nastase. Asa ca mai multa transparenta in ceea ce priveste pretul nu ar strica

  2. cristina cringasu zice:

    eu am sunat la chronos sa aflu care ar fi costurile si nu m-am lamurit
    vroiam sa stiu care sunt costurile shake urilor idea e ca trebuie sa mergi dai 600 ron afli cat costa shake urile daca iti permiti sau nu
    cat de stupid nu ma asteptam

    • Uka zice:

      600 lei programare si 400 lei consultatia! Apro.400 lei analizele! La care se adauga tratamentul care este aproximativ 300-400 Euro/ luna. La maxim 2 luni trebuie sa mergi la control si sa platesti din nou 400 lei consultatia! O fi eficienta dar…si costisitoare rau!!!!

  3. Luiza zice:

    Iti dai seama ca totul e un business. Nu zic ca nu slabesti, dar sa from seriosi..Au venit in Romania sa faca bani …nu sa te ajute pe tine on de rand. Sunt promovati de „vedete de carton”

    • Cristina zice:

      Urmez aceasta dieta,inceputul a fost groaznic,stare generala proasta,oboseala,greata…Nu este o dieta usoara!!!!!Astept rezultatele dupa prima luna…Senzatia de foame este prezenta 80% in 24 de ore.Cine urmeaza aceasta dieta isi demonstreaza cat este de puternic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.