Wine@The City. Cu toată dragostea despre licori uşoare

vin

Am și eu zile și zile. Zile când îmi ies toate șnur și zile când îmi vine să îmi iau câmpii. Și într-unele din zilele astea, simt că merit să mă premiez. Poate să fie o ciocolată. Poate să fie un film. Pot să fie amandouă. Sau poate să fie un vin. Aici am vrut să vă aduc. Aseară am simțit că a venit rândul vinului.

Știți momentul ăla când e casa pustie și tocmai ați terminat o zi infernală. Când nici măcar câinele nu mai e acasă, copilul și soțul nici atât și ați putea să vă permiteți orice extravaganță? Un bărbat și-ar lua o haină pe el și ar fugi într-un bar, cu băieții la o bere și un meci. Sau la mai multe beri. Noi nu suntem așa; noi femeile, zic. Noi ne bucurăm de singurătate și de lipsa grijilor, apreciem instantaneu liniștea și căutăm cea mai plăcută metodă să o sărbătorim. Și unde să cauți mai bine fericirea dacă nu în frigider? Acolo unde pot să fie și cioco și înghe și vinul.

Și l-am deschis. Frigiderul. Și l-am deschis. Vinul. Era o premieră. De la prietena Anita, un vin “tânăr”, cum s-a exprimat chiar ea. “Gustă-l, Fifi, că nu mori”. Optimist gând. De obicei mă feresc de recomandări, dar alt vin nu aveam și declarasem deja că e seara vinului. Ei bine, n-am regretat niciun moment. Numărul de pahare consumate nu e relevant, să zicem că nu m-am oprit la primul. Și pentru că mi-a plăcut, am zis să aflu mai multe, pentru viitor. So, dragă Anita, cu voia și știința ta, o să înșir mai jos polologhia pe care mi-ai trimis-o pe email:

„Vinul young.LILIAC este un veritabil curator de emotii si poate fi considerat un instrument de initiere a tinerilor in lumea fascinanta a vinului, avand insa grija sa nu-i dezamageasca nici pe amatorii avizati.
young.LILIAC poate fi gasit in 3 cupaje racoritoare:
young.LILIAC Fresh – produs dintr-un coupage de Sauvignon Blanc & Feteasca Alba. Culoarea galben pai cu puternice reflexii verzui indică un vin tânăr și proaspăt. Vinul se deschide cu arome de agrișe și note ierboase. Are o mineralitate ridicată și o aciditate bună. Pe cerul gurii se simt aromele citrice, cu note de mere verzi. Este un vin recomandat cu bucătaria mediteraneeană, bazată pe pește și fructe de mare.Alegerea perfectă pentru branzeturile proaspete sau maturate.
young.LILIAC Fruity – Sauvignon Blanc & Feteasca Regala. Si in acest coupaj, culoarea galben pai indică un vin tânăr. Aromele intense fructate, cu note de piersică și trandafiri te surprind la miros. Pe cerul gurii aciditatea bine definită se combină perfect cu corpul rotund, desăvârșit de post gustul fructat. Este un vin proaspăt recomandat cu preparate din carne gătite în stil clasic sau asiatic, cu salate ușoare sau paste cu sos alb
young.LILIAC LightRose – Feteasca Neagra & Merlot. Culoarea delicată somon indică un vin rosé ușor. La nas aromele de capsuni sunt completate de notele florale. Vinul are un corp ușor, o aciditate medie și arome de fructe roșii.
Despre LILIAC
În zilele noastre, Liliac reînvie tradiţia seculară pe care Transilvania o are în viticultură. Peisajul secular şi tehnica modernă crează, pe cele 52 de hectare, o simbioză perfectă. Aici sunt create vinuri autohtone, care cuceresc prin rafinament şi complexitate. Indiferent dacă sunt albe, roşii, roze sau irezistibil de dulci, de fiecare dată când deschidem o sticlă de Liliac, experienţe incredibile sunt pe punctul de a fi descoperite.
Astfel, în vinurile Liliac, pe lângă soiurile traditionale româneşti, culeşi cu multă migală şi dragoste, se regăseşte și un procent semnificativ de experienţă austriacă. Iar sub îndrumarea specialistului Rudolf Krizan, care a studiat ani de zile diversele aspectele ale producerii vinului, atat lucrarile din cadrul podgoriei, cât şi cele din cramă se ridică la cel mai înalt grad de profesionalism. Vorbim aşadar despre un consorţiu al pasionaților de vin, care subliniază standardele ridicate ale vinului Liliac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.