Nu mai pot cu MAI MULT CA PERFECTUL

recite-1fv42wi

Zi de zi mă izbesc de oameni perfecți.

Prin mintea mea de Fifi a trecut gândul: „Băi, cât sunt de norocoasă!”  Vax!

Cand trec de prima conversație… bang, stai să vezi Fifi că, de fapt, realitatea e doar virtuală.

Nu stiu daca ai observat, dar sunt oameni care iau de pe Facebook și duc în viața reală poza perfectă de profil, nevasta ideală, casa din filme, până și pisica fix ca in reclame.

Știi genul ăla de om care se minte atât de tare încât începe și el să creadă că ce pune el, pe rețeaua vieții, e chiar adevărat?

Genul ăla care își umple pagina de citate în engleză (deși #iloveu e tot ce are habar), dă share la articole pe care nu le citește (de aia vă zic: e bine să punem titluri bune), își dă checkin în locuri scumpe deși nu a trecut de gard, sau bagă repede un tag pe zi cu vedeta vieții pe care a văzut-o doar la televizor?

Știi genul care își cumpără trening da nu face sport niciodată, se întâlnește cu tine la o cafea și dacă îi sună telefonul spune prețios: „Sunt într-o întâlnire”?

Știi genul care își pune poze din Dominicana, deși nu a fost nici măcar până la Eforie, sau și mai mișto pune versuri din poeți celebri și zice că le-a scremut el în toiul nopții, de dor?

Ei bine, în realitate, când se face transferul de pe Facebook, genul ăsta de om pierde mereu ceva.

Scăpările îți sar în ochi imediat. Te trezești în discuții cu unul căruia îi tremură vocea, nu se uită în ochii tăi și folosește termeni tehnici pe care nu îi stăpânește.

Și, ca să fie jena măreață, la 5 cuvinte bagă ceva în engleză: target/cost per click/by default/Lol. Pe mine mă distrează maxim să îi demasc. Ultima dată am întrebat simplu:

– Ce e aia „by default”?
– Deci…
– Deci, ce e aia „by default”? Că eu sunt Fifi și nu știu.
– Înseamnă DECI.

N-am să înțeleg niciodată, repet NICIODATĂ, de ce să te dai mai deștept decât ești? De ce, de ce, de ce?

NU mai pot cu mincinoșii, cu ăia de s-au făcut coach că nu le ieșea nimic, cu ăia care mănâncă Bio și în realitate o ard pe slănină cu ceapă, cu băieții care ascultă rock simfonic pe Facebook și la ei acasă duduie boxele pe Salam.

PREA MULTĂ FORMĂ FĂRĂ FOND. PREA MULT EGO. PREA MULȚI CARE SUNT PREA PUȚIN, de fapt.

Și că ei mint, e una. Dar că au public, e alta.

Dar, vorba bunicii mele: „Noi să fim sănătoși, că boala vine singură.”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.