Robotul AIDO. Face curat, are grijă de copii și supraveghează casa

7ca0d2_4e8f6ccd8e0a46b782a9ef437948d10c

„E.T go home!” Vă amintiţi replica? Cei din generaţia noastră sigur au văzut cel puţin o dată filmul SF cu roboţelul extreterestu pierdut pe Pământ, care leagă o prietenie cu un băieţel şi reuşeşte să plece înapoi pe planeta lui. În ’82, la lansarea filmului, era de domeniul fantasticului să ai un asemenea „prieten”. Acum E.T există! :)) şi nu trebuie să-l ajutăm să plece undeva, ci ne ajuta el pe noi. În cheamă Aido şi e un robot domestic. Hai să vă enumăr câteva dintre lucurile pe care le face.

Recunoaşte fiecare membru al familiei şi îi învaţă preferinţele. Te ajută la treburile din casă. Spre exemplu îl poţi pune să supravegheze mâncarea de pe aragaz…

robot_aido1
robot_aido2

robot_aido3

Îi distrează pe copii cu tot feluri de jocuri şi îi ajută la lecţii…

robot aido5

robot_aido4

Protejează casa precum un căţel sau un sistem de alarmă şi poate controla orice sistem inteligent din locuinţă, precum cele de iluminare sau încălzire, cele audio-video, ba chiar şi cafetiera….

robot_aido7

robot_aido6
Îţi ţine agenda mai ceva ca o asistentă personală…..iar seara are grijă să te relaxezi la un film pentru că are încorporat un proiector.

robot_aido9

robot_aido8

Practic, se pricepe cam la orice iar aptitudinile lui cresc pe măsură ce îi dai sarcini noi. Bateria lui Aido are o autonomie de 8 ore, dar dacă este în permanentă mişcare ţine cam 2 ore. Pentru calitătile sale, roboţelul domestic a fost recompensat de cea mai cunoscută revistă de hightech din lume
cu marele premiu pe 2016.

Aido va fi lansat pe piață, în toamna acestui an, la un preţ de 550 de dolari. Dacă nu mai aveţi răbdare până atunci, îl puteţi precomanda aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.