Povestea de film a surorilor Dionne. Primii cvintupleti din lume care au supravietuit la nastere

Dionne Quintuplets (1)

Cazul surorilor Dionne a făcut senzație în toată lumea. Născute în 1934 în Canada, cele 5 fetițe identice au șocat din prima clipă. În primul rând, pe mama lor, care a exclamat imediat după naștere: 5??? Ce să fac eu cu 5? Cum o să mă descurc? Statul canadian nu i-a lăsat această grijă, a luat cele 5 fete în custodie și le-a plasat într-un spital de stat, în grija medicului care le-a născut. Autoritățile au considerat atunci că părinții nu au cum să aibă grijă financiar de cele 5 fete.

Dionne Quintuplets (2)

A fost un scandal imens, între părinții care se luptau să își recupereze fiicele și statul care a profitat din plin de această „ciudățenie” a naturii. Ziarele vremii spun că regiunea unde stăteau fetele s-a îmbogățit în 9 ani cu 500 de milioane de dolari canadieni, pentru că locul devenise numai bun de pelerinaj, turiști din toată Canada veneau să vadă cu ochii lor grozăvia.

Dionne Quintuplets (3)

Dionne Quintuplets (6)

Dionne Quintuplets (11)

În 1943, când fetele aveau 9 ani, părinții au câștigat dreptul în instanță să le ia acasă. Sesizând oportunitatea de imagine, Hollywodul a făcut 5 filme după această poveste. S-au scris mai multe cărți, iar fetele, deși niște copile, erau invitate la tot felul de evenimente. Prezența lor asigura și prezența unui public numeros, curios din fire. Ajunse femei în toată firea au profitat din plin de brandul pe care îl aveau: au fost invitate la Oprah, au scandalizat Canada când 3 dintre ele au scris o carte în care spuneau că tatăl le-a abuzat sexual si au facut bani frumosi din fotografii si drepturi de autor.

În 1997, ultimele 3 fete rămase în viață, au câștigat procesul cu statul canadian care a plătit 5 milioane de dolari pentru suferința pe care ele au îndurat-o în cei 9 ani cât nu au stat lângă părinți.

Dionne Quintuplets (4)

Dionne Quintuplets (8)

Dionne Quintuplets (13)

Dionne Quintuplets (29)

Dionnequints2

 

sursa, aici.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.