Cooking Class with Chef Joseph Hadad & Maille Mustard. Experienţa unui începător

IMGM7091

Cand iesi din zona de confort, ies lucruri minunate, mi-a spus Cristina Bazavan de N ori. Si m-am convins de asta in multe ocazii. Saptamana trecuta am fost invitata la Cooking Class with Chef Joseph Hadad. Cum eram plecata din Bucuresti am trimis-o pe Diana in locul meu. Deloc incantata de propunere la inceput, la final s-a convins cat de adevarata e vorba niciodata sa nu spui niciodata.

Cititi mai jos povestea ei plina de umor 🙂

IMGM7313

Fifi: Nu vrei sa te duci miercuri la curs la Hadad?

Eu incep sa ii povestesc incercarile mele esuate cu gatitul ( am dat foc la bucatarie de 2 ori incercand sa fac cartofi prajiti, iar cele mai complicate mancaruri ale mele au fost piure cu snitele, cartofi la cuptor, ciuperci umplute si orice derivate din cartofi), convinsa fiind ca am lamurit-o ca eu si bucataria nu ne potrivim si nu ne iubim.

Fifi: Ok. O sa te duci la Cursul lui Hadad. Iti dau mail cu detaliile.

Pokerface.

Miercuri, ziua cea mare, am reusit sa ii spun „Mi-e frica, ureaza-mi noroc.” Nu mi-a mai raspuns.

DSC_0288

 

Ora 17:00, Kuxa Studio, Dorobanti. Aventura incepe. Am intrat in incapere, timida si rusinoasa. Nu sunt asa de obicei, dar simteam ca nu e locul meu si ca nimic bun nu va iesi din intalnirea mea cu bucataria. L-am cunoscut pe Chef Hadad si m-a mai calmat cu entuziasmul, bunatatea si stralucirea din ochii lui. Am stat langa 2 fete dragute care se cunosteau de la cursurile anterioare (mi-am zis, mhhm, super, sunt singura amatoare, o sa ma fac de ras.). Mai erau 10 minute pana la inceperea cursului propriu-zis si emotiile cresteau tot mai mult.

IMGM7418

IMGM7213

DSC_0373

DSC_0376

DSC_0361

Primul preparat e o salata de primavara. Hai ca e ok, salate fac si eu, nimic complicat. Ma asez la masa de  Iucru ( ultima in linie, sa fiu cat mai departe de Chef si el de mine, sa nu vada cat de nepriceputa sunt) si ma uit la ce avem in fata. Peste tot castroane, castronase, condimente, sosuri, legume. Imi dau seama ca m-am inselat si ca amestecul de 5 ingrediente pe care il faceam eu acasa nu era chiar o salata. Dupa ce Chef ne prezinta ingredientele, ne ofera un feliator in loc de cutit sa taiem legume si prima propozitie pe care ne-o adreseaza este ” Aveti grija la degete ca e foarte ascutit si chiar taie”.Iau morcovul galben (da, se pare ca morcovii nu sunt doar portocalii, sunt si galbeni si mov) sa il feliez si grabita il inrosesc imediat! Da, prima leguma feliata, primul deget „feliat”.

deget

Incerc sa ma prefac ca nu s-a intamplat nimic, dar sangele care imi curgea insistent. Ok, trebuie sa recunosc public ca sunt un dezastru. Off, morcov galben, e prima oara cand te intalnesc si deja te urasc atat de mult. Strig ca m-am taiat si mi se pune un bandaj la deget ( as fi vrut sa fiu un strut in momentul ala sa bag capul in pamant). Revin la locul meu, ma uit la legume si ma gandesc. Am inceput grozav. Nu o sa iasa nimic din mainile astea 2 in afara de sange. Ar trebui sa renunt. Ma uit in ochii Chefului si vad cu cata pasiune vorbeste despre gatit:  ” Trebuie sa tai legumele usor si foarte marunt, cu grija, intai tai, apoi amesteci usor, ca si atunci cand ar fi copilul tau si trebuie sa il ingrijesti, intai il cureti, apoi il schimbi, totul pe rand” 

IMGM7407

IMGM7387

IMGM7356

IMGM7213

 

DSC_0439

DSC_0434

 

 

Ma ambitionez si ma hotarasc sa nu ma opresc. O sa reusesc, chiar si daca plec cu mai putine degete. Asa ca ma uit cu atentie la Chef Hadad, fac intocmai ca el ( doar ca mult mai incet si imi lipseste indemanarea). Dupa ce maruntim legumele, trecem la dressing. Chef ne arata cum sa facem sosul intr-un bol separat, iar eu ma intrebam in gand de ce nu il facem in acelasi bol, pana la urma tot le unim la sfarsit. Ek, parca citindu-mi intrebarea in ochi, spune „Dressingul este foarte important, nu e salata daca impreunezi pur si simplu un sos si niste legume”. Dupa ce am terminat sosul si legumele ( pe care le-am lasat in apa cu gheata ca sa nu isi piarda aroma), am adaugat condimente si alune caramelizate (da, vorbesc tot despre salata, nu am trecut la desert). Primul fel este gata, rasuflu usurata, gandindu-ma ca mai am doar 2 „poduri pana trec puntea” si parca nu arata nici asa rau. Chef ne pofteste la masa sa gustam ce am gatit. Bag furculita in salata si ma rog sa nu fi stricat reteta si gust. Wow! Are un gust minunat. Toate legumele alea multe si mirodeniile impreuna au dat ceva de senzatie.  Sunt fericita ca am gatit ceva atat de bun!

DSC_0433

DSC_0390

DSC_0394
Runda a doua: Mustard vinaigrette with pears served with cos salad hearts.

Numele suna la fel de complicat cu ce avem pe masa. Vad usturoi, ceapa rosie, salata, capsuni, miere?? Cum sa le combini? Chef ne explica ca trebuie pus cate foarte putin din fiecare. Ca amestecul sa fie supăer fin, legumele trebuie sa fie taiate foarte, foarte marunt. Dupa ce am facut dressingul, l-am pus pe farfurie si deasupra salata cos taiata doar in 3. Ma asez la masa cu aceeasi emotie inainte sa gust, dar parca putin mai increzatoare. De data asta, nu m-am mai taiat, nu am mai gresit si parca farfuria mea are un super aspect. Are un gust perfect, fin, usor, si nu se simte niciun gust de ceapa/usturoi, nimic din ce mi se parea mie ca da ciudat cu capsunii. E un gust perfect.


DSC_0439

DSC_0401

Felul al 3 lea suna super pompos : Ton tartar pe pat de avocado cu sorbet de mustar
Chef ne avertizeaza ca urmareaza o combinatie mai ciudata (Nu e ca si cum pana acum am facut ceva din ce stiam sa fac). Da, nu am scris gresit, cu SORBET DE MUSTAR. La toate cele 3 feluri s-au folosit cate 2 tipuri de mustar Maille Mustard. Asa ca la desert, a fost o provocare chiar si pentru Chef Hadad. Ne-a povestit ca a folosit 20 de borcane de mustar pana sa gaseasca combinatia perfecta si ca dupa ce a gasit-o, a lucrat 2 zile sa o perfectioneze. Pe patul de avocado, am asezat tonul tartar si la sfarsit sorbetul de mustar care era inghetat. Gustul final…de nedescris. Ceva incredibil de bun si de fin.

IMGM7550

DSC_0459
La final am ciocnit un pahar de proseccon cu Chef Joseph Hadad. Eram fericita ca am reusit. A fost o experienta total noua pentru mine, am realizat ca daca incerci, reusesti. Word! Si iata ca fifi a stiut si de data asta. Am gatit!!! Am gatit ceva complicat si gustos!!! Frica mea de bucatarie s-a transformat in placere, entuziasm si satisfactie. Chef Hadad a facut minuni. In farfurie. In ochii mei si cu motivatia mea. Raman cu un gust dulce de la mancarea minunata si de la experienta de neuitat si iti spun ca trebuie sa mergi la un Cooking Class with Chef Joseph Hadad. Daca eu am putut si tu poti!

*pentru detalii si inscreiri la cursuri, intrati aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.