Prima întrebare pe care o auzim despre dragoste: Mă iubește, nu mă iubește?

IMGM6636

Ani de zile am trăit cu senzația că iubirea e minunată doar dacă e reciprocă. EL, alesul, trebuie musai să simtă la aceleași cote ca mine.

Poate că mi-a intrat în cap asta de la jocul copilăriei când rupeam petalele de margarete. Mă învățau fetele mai mari: mă iubește, nu mă iubește era jocul care stabilea cu precizie dacă ești norocoasă în dragoste. Desigur ca eu nu aveam un iubit, dar ce conta? Important era să stau bine cu norocul.

Apo mi-am dat seama că e doar un joc și că iubirea adevărată pe care o simți pentru un bărbat nu-i legată   de posesivitate sau reciprocitate. Nici măcar de exclusivitate. Am învățat  după niște războaie amoroase din care am ieșit în sânge că in viața importantă este clipa. Nimeni nu îți poate promite veșnicia sentimentului ( in niciun caz la intensitatea inceputului ). Nu exista scrisoare de garantare ca la banca pentru te iubesc pina la adanci batraneti.

Desi barbatii sunt vanatori, pina la urma noi femeile ii alegem pe ăia  cu care vrem sa ne insotim: o ora, o zi sau o viata.  Cum tot noi avem abilitate mult mai dezvoltata de a pastra in suflet o mare iubire pentru o viata intreaga chiar daca nepotrivirea de timp sau spatiu au clasat povestea pe moment.

IMGM6622

Mi-am amintit de jocul ma iubeste, nu ma iubeste cand am primit buchetul wow de la #floricudor. Florile cu dor sunt superbe aranjamente in cutii de lemn sau ceramica de Horezu, insotite de stergare si scrisori minunate.

Sa facem un exercitiu de imaginatie: Oare cum ar arata lumea daca femei si barbati depotriva in momentele de dor, dorul ala care doare,  ar trimite flori?

IMGM6626


Pina atunci insa e important e să iubim fără a aștepta nimic în schimb ( aia nu e iubire care cere ceva in schimb ) și să conștientizăm că lumea nu e despre alb și negru ci despre mii de nuanțe de gri care pot oricând vira în roz sau mov sau verde sau rosu. Ca minunatele Flori cu dor 🙂

IMGM6636

IMGM6629

Flori cu dor este un proiect pus pe picioare de 2 fete frumoase si destepte, Catalina si Anca, 2 fete care au inteles ca lumea se poate schimba cu o floare. Felicitari 🙂

IMGM6636

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.