Marii visători schimbă lumea: Echipa TravelSelfie și ideea genială a circuitului prin Cappadocia

Cred ca vacanta perfecta e acea vacanta care in cateva zile te incarca pentru un an intreg si iti lasa in suflet o amintire pentru viața toată. Sunt pasionată de ideile ieșite din comun și vă spun sincer că atunci când mi-a apărut pe facebook întrebarile:  Ai zburat cu balonul cu aer cald? Ai vazut un rasarit de la o inaltime de 800 de metri? Ai fost cazat intr-un hotel aflat intr-o fosta manastire? Ai vizitat Cappadocia? ,  am zis wow ce idee. Am intrat pe siteul care promova programul și am zbovit minute în șir acolo.

TravelSelfie nu e o agenție de turism. Este o Asociatie Non-Guvernamentala care are ca drept scop promovarea turismului in randul romanilor si oferirea de consultanta.

De fapt, sunt 4 oameni super faini care au vacanțele în sânge și vor să îi bucure și pe alții. Să le arate că se poate să simți fiorul chiar dacă ești super ocupat și chiar dacă nu ai bani de plajele îndepărtate.

Bogdan Marin (Bobo), Andreea Pietrosel (Pietricel), Andrei Baicoianu (Bicky) si Lucian Marin ( in foto de la stanga la dreapta )  au pus la cale experiența din Cappadocia. Eu i-am luat la întrebări, ei au răspuns frumos și sincer. De fiecare dată când îmi ies oamenii din ăștia în cale gândesc simplu: Totuși mai este speranță în lume 🙂

11146146_10205366297853575_1842486916_n

Cum a venit aceasta idee, a cui a fost?

Suntem siguri că au existat multe persoane cărora le-a trecut prin minte o astfel de idee în momentul în care sunau nervoși agentul de turism care le vânduse o vacanță la un hotel care arăta total diferit decât cel din fotografiile din ofertă, servicii mult mai slabe sau cazare mult în afara stațiunii – nu credeți că e imposibil, ni s-a întâmplat pe propria piele.

Ne place să călătorim și să ieșim din zona de confort pe care o oferă orașele europene, așa că ne-au atras în mod natural Asia și Africa. Numai că prețurile oferite de agențiile de turism treceau mult peste debitul de pe card și, cum nu credem că e necesar să ajungi să îți faci credit ca să mergi în vacanță, am început să căutăm cele mai avantajoase zboruri și cazări. Astfel am ajuns să trăim adevărate aventuri puse la punct în detaliu prin research la sânge. Lucian a făcut un circuit de 2 luni prin Asia și a trecut prin China, Taiwan, Phillipine, Vietnam, Cambodgia, Laos, Thailanda, Hong Kong, Singapore și Malaiesia. Cu ocazia asta a aflat că biletul de avion în Asia e mai ieftin pe măsură ce se apropie data zborului, nu se scumpește după modelul din Europa. Bicky – designerul nostru cu poftă de călătorii a luat trenul și s-a dus hăt până la Polul Nord ca să vadă aurora boreală. Andreea a descoperit că nu Taormina e piesa de rezistență în Sicilia, ci Siracuza și a mai aflat cum te poți replia dacă ai rămas fără cazare 10 zile în Spania și nu vrei să îți anulezi biletele de avion. Bogdan e fan al safari-ului în Tanzania și a mers deja de 2 ori în Zanzibar.

Ideea i-a venit lui Lucian, care, după ce a pus la punct numeroase circuite pentru el, a decis să le arate oamenilor că se poate să își faci vacanța într-un loc exotic fără să îți vinzi casa pentru a ajunge acolo. Răspunsul la întrebarea ta este, de fapt, scurt: ideea a venit dintr-o frustrarea. Decliclul a avut loc la Lucian iar noi am empatizat cu el. Așa s-a născut Travel Selfie.

Cum a reactionat publicul?

Am avut emoții în momentul în care am lansat prima ofertă. Nu a fost un proces spontan. Am pregătit lansarea timp de 3 luni. Timp pe care l-am petrecut analizând piața, concurența și discutând cu partenerii noștri. Pentru garanția calității Lucian s-a urcat în mașină în februarie și a mers până în Cappadocia ca să vadă la fața locului calitatea serviciilor. Când am lansat oferta pentru primul circuit în Cappadocia, ne-a copleșit un val de share-uri și am fost nevoiți să renunțăm la locurile nostre din avion pentru că s-au înscris în doar 10 zile 20 de persoane. Vom merge cu mașina pentru a-i însoți, pentru că nici un grup nu va pleca fără asistența Travel Selfie. Au fost câțiva care s-au arătat sceptici și ne-au abordat pe conturile de Facebook ca să ne întrebe dacă este vorba despre o « țeapă » pentru că prețul era mult mai mic comparativ cu cel văzut în alte oferte. Pentru că mizăm pe transparență, le-am explicat cine suntem și cum am negociat cu partenerii pentru a obține cel mai bun preț. Pentru că Travel Selfie e despre oameni și călătorii, nu e despre bani.

hot-air-balloon-518018_1280-1280x480

Cine sunt cei care viseaza la acest gen de expeditie moderna?

Grupul cu care plecăm este eterogen. De la tineri aventurieri până la o doamnă care va veni împreună cu fiul său și oameni de succes, cu cariere în corporații. I-a atras oferta, i-a atras transparența pe care mizăm și sunt gata să descopere cu noi Cappadocia.

Primul grup pleaca deja si este insotit de fotograful Dragos Asaftei. Cum alegeti personajul principal, cel care insoteste grupul? Cine mai urmeaza?

Se știe că dacă vrei să îți redea cineva atmosfera dintr-un trip, alegi un blogger. Primul este Dragoș Asaftei și l-am ales în primul rând pentru spiritul său aventurier și permanent inovator. În plus, Dragoș este expert în fotografie și ne-am gândit că nu strică nimănui să beneficieze de trucuri free pentru cele mai bune poze, fie ele și selfie-uri, doar suntem Travel Selfie. Al doilea grup va pleca însoțit de Alex Ciucă, cel care e cunoscut în blogosfera sub numele de Hoinaru, de altfel mare hoinar pe drumurile țării și nu numai.

Dezvăluim întotdeauna numele bloggerului care însoțește grupul printr-o ghicitoare, așa că urmăriți-ne cu atenție pe pagina de Facebook.

Acum vorbim despre Cappadocia. Mai aveti in plan si alte destinatii?

Chiar săptămâna trecută ne-am întâlnit ca să punem la punct un plan de bătaie pentru anul în curs. Vă putem dezvălui că plănuim un Revelion într-o țară caldă, nu am decis încă dacă este vorba despre Asia sau Africa. Ne mai gândim de asemenea și la circuite tematice în parcuri de distracție și la festivaluri din țară și străinătate. De asemenea, cine nu vrea să meargă cu grupul, ne poate cere sfatul și îi putem face un circuit în destinația pe care și-o dorește – totul fără nici o implicație materială pentru că Travel Selfie este despre oameni și locuri iar noi suntem mai mult decât fericiți să profite cât mai multe persoane de pe urma experienței noastre.

Prima experienta in Cappadocia este sold out. Vă invit să intrați pe site, să vedeți tot programul pentru grupurile următoare. Găsiți toate detaliile aici.

 

 

Un gând despre &8222;Marii visători schimbă lumea: Echipa TravelSelfie și ideea genială a circuitului prin Cappadocia&8221;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.