Daria. 10 ani. Cancer în formă agresivă.

banner_daria_01

Daria are 10 ani, este in copil vesel si silitor, dar mult prea greu incercat. Cateva dureri de spate i-au transformat copilaria intr-o lupta groaznica cu un diagnostic sever: sarcom Ewing, un cancer rar si agresiv. O tumoare care a pornit de la sold s-a extins rapid.

In Romania, Daria nu are nicio sansa la viata. Parintii ei s-au luptat sa obtina formularul 112 care i-ar fi scutit de plata operatiei si a tratamentului fetitei in afara tarii. Nu au reusit. Cu suma pe care au strans-o deja au plecat la o clinica din Turcia unde Daria a inceput deja tratamentul si unde va fi operata.
NICOLETA ŢUNĂ mama feteti povesteste ca Daria a inceput sa se simta rau incepand cu 5 ianuarie in prima zi de scoala dupa vacanta, a venit de la scoala cu o durere in fesa stanga pe traiectul nervului sciatic. Intitial parintii au crezut ca fata care avusese ora de sport a facut o miscare gresita. Un RMN pe care i l-au facut in 26 ianuarie a confirmat tumora cu punct de plecare osos mare 6 cm pe 5 cm, pe unul din oasele bazinului. O tumora extrem de agresiva care progreseaza galopant si ii da Dariei dureri pe care abia le mai poate suporta.

Este a doua forma de cancer cu potential letal, este extrem de agresiva, sansele la noi sunt minime. Copila a trecut printr-o perioada foarte grea, cu dureri mari, permanente, a trecut printr-o biopsie cu incizie de 10 cm in coapse. Tumora a prins si muschii fesieri.

Cine vrea sa contribuie la salvarea Dariei poate dona pentru ea 2 euro prin sms la 8848, numar pus la dispozitie de Orange, Telekom Romania Mobile si Vodafone pentru Campania “Vreau sa ajut”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.