Cum a fost la examenul pentru permisul de conducere

A fost greu:)))

Mai în glumă, mai în serios cine vă spune că e floare la ureche să iţi iei permisul…vă minte.
Sfaturile mele dupa această experienţă:
– pune mâna pe carte şi învaţă! E o prostie să crezi că poţi să iei sala dacă nu înveţi legea. Mulţi mi-au spus că au făcut doar chestionare şi au învăţat din ele. E vrăjeală, jur! Dacă nu înveţi regulile nu ai cum să treci!

– După ce ai învăţat îţi faci frumos cont pe www.drpciv.ro şi intri în secţiunea examinare test auto online. Întrebările de pe siteul poliţiei sunt cele de la examen. Aşa că fă teste multe, multe.

– În teste apar multe întrebări din mecanică şi primul ajutor. Mi-a fost teamă de mecanică dar instructoare mi-a zis să nu mă stresez, că voi avea cel mult o întrebare. Nu a fost niciuna:)

– Când eşti stăpân pe tine te duci cu dosarul în Pipera, la examinări auto. Îţi înregistrează dosarul, primesţi un cod de bare şi intri în sală. Nu îţi trebuie programare, trebuie să ai doar şcoala terminată şi toate taxele plătite. Poţi merge zilnic de luni până vineri de la 8.00 la 15.00.

– Atenţie la instructor. Eu am făcut şcoala cu o SUPER INSTRUCTOARE: Voica Ştirbu, toată lumea o ştie de Vali. M-a ajutat enorm. De la ce am pe bord, cum pun benzină, lecţii în poligon, parcări, mers cu spatele, garare etc. E o femei micuţă, firavă dar extrem de autoritară! Pe lângă ea, poliţistul în examen a fost un mieluşel:) M-a dus în intersecţiile aglomerate, mi-a băgat în cap să fiu super atentă la pietoni, la semne, la ceilalţi şoferi. Am mers foarte mult pe la Parcul Carol, acolo unde se dă examenul. Sincer, la început mă tot gândeam….instructor femeie…hmm, oare chiar ştie cu ce se mănâncă? Ştie, tată! Şi ştie bine, vă recomand să o căutaţi ( tel.0724272390).

– a venit ZIUA EXAMENULUI! LA 8.30 LA PARCUL CAROL. 8 poliţişti cu 17 oameni de examinat fiecare. Era ca la nebuni, atata lume:). Eu, evident că am fost ultima. Am intrat la 2 jumate. Poliţistul mi-a verificat dosarul şi m-a invitat să mergem. Mi-am verificat oglinzile, scaunul, semnal şi am pornit. Am mers 20 de minute: parcare laterală( manevră nereuşită), viraje, garare cu spatele, mers cu spatele etc, m-a trecut prin toate. EXTREM de politicos dar ferm, nu stresant, n-a tipat la mine ( e drept, ca nici n-am prea gresit). Eu reduceam viteza la fiecare trecere de pietoni, invitam oamenii să treacă chiar dacă ei nu puseseră piciorul pe trecere. M-a întrebat: Doamnă, chiar aşa stăm după fiecare pieton? Da, domnule poliţist:) A zâmbit. La final îmi spune: Trageţi maşina pe dreapta şi faceţi o parcare jumătate-jumătate. Ha????? WTF???? Ce e aia? Şi îi zic: S-a strigat Bingo, nu ştiu:))))) Ca un copil mic…El: Doamnă! Nu se poate, sunt sigur că sunteţi o femeie inteligentă, vă rog parcare juma juma! Şi i-am zis: Chiar nu ştiu!!! M-am gândit în clipele alea că am stricat totul. Dar el a fost calm şi mi-a explicat: jumate de maşină pe trotuar, jumate pe carosabil. OOOOK! şi am făcut şi juma-juma.ul:))

Acum am carnet, îmi trebuie doar maşină. Ştiţi pe cineva care vrea să doneze un MINI?

17 gânduri despre &8222;Cum a fost la examenul pentru permisul de conducere&8221;

  1. Adela Stan zice:

    Bravo! Felicitari! Eu am luat sala cu 25 pct. Am picat traseul prima data ca am avut viteza in virajul la stanga…Am dat din nou sala si am facut 24 pct. (asta ai uitat sa spui ca daca pici traseul, chiar daca ai luat sala, o dai din nou!) si am traseu joia viitoare iarasi. Mi-e teama, am prins frica in urma esecului de prima data…

    • hock133 zice:

      Salut nustiu daca mai sunteti activi pe aici dar am zis sa ma descarc si eu intr un fel.
      Am luat si eu sala cu 23 de puncte am fost programat la traseu pe 22 NOIEMBRIE 2016 am stat o luna cu gandul ca o sa dau traseu pe zapada si m.am dus la DRPCIV sa cer o reprogramare, zis si facut o doamna foarte cum se cade ma reprogramat pe 5 octombrie mam bucurat enorm sa aud ca ma pus la 7 zile distanta din ziua reprogramarii.
      Vine si ziua traseului( Republica Poarta Faur), imi aud numele strigat de un examniator foarte tanar si asta mia dat niste sperante foarte mari de reusita. Eu eram a 5-a serie de luat ajunge si la mine eram martor intai la o doamna mai in varsta pleaca doamna merge ce merge o pune sa faca o parcare laterala o greseste mai greseste si 2 intersectii si o opreste pe dreapta, desigur a picat testarea practica.Imi vine randul meu ma urc in masina reglez scaun oglinzi centura si plec dupa loc ma si baga sa fac imediat o garare zis si facut am facut aceea garare cu spatele dupa care dau ma repozitionez pe banda mea de mers inainte merg ce merg ajung pe un drum cu 2 benzi si linie de tramvai pe partea dreapta mergand pe banda mea de mers (prima banda) si sesizez ca pe banda mea de mers sunt masini parcate ok dau semnal stanga sa ma incadrez pe banda a 2 a si mergand foarte usor si asigurandu ma nu vad pe nimeni venind le drum doar un BOU cu un SUV pe linia de tramvai eu in acel moment am zjs ca am tot timpul sa ma incadrez pe banda a 2 a odata ce acel SUV era pe linia de tramvai si isi continua drumul pe ea nu schita sa intre pe banda de mers mam bagat si mia pus frana politistu odata ce mia pus frana foarte brutal un candidat la trafic m a trosnit in spatele masini nustiu cum si de unde a aparut el avand un Cielo si a spart bara fata faru l si radiatoru iar la mine doar foarte putin zgariata eu mergand pe un Golf5 nu pot sa reproduc zgomotul pe care lam auzit in acel moment. Dupa busitura mi am dat seama direct ca nu mai am nicio sansa de absolvire eu gandind u ma ca a fost vina mea dar mi a zis politistu ca a fost vina lui ca nu a apreciat distanta, in fine i a dat asigurarea si toata lumea e fericita mai putin eu… Politistu mi a zis ca e ii pare rau ca am mers frumos pana sa iau aceea schimbare de directie in fine a fost o experienta unica ceea cu accidentul dar si cu examenu fiind prima oara care il sustin. Am decis sa ma mut la un alt instructor auto la o scoala particulara acest instructor face pe masina lui un Megane dar de la Golf5 la Megane o sa imi fie greu sa ma acomodez cu gabaritu masinii.. In fine astept sa fac cele 3 ore obligatorii sa treaca 16 zile si dupa sa ma reprogramez sper sa nu ma reprogrameze prin ianuarie 2017…. Oricum mult succes tuturor eu am fost la un pas sa renunt sa nu mai dau si a 2 a oara dupa ce am vazut cum se tine testul practic dar am sa ma pregatesc de 20 de ori mai bine pentru data viitoare!

      • Mari zice:

        Buna! Am dat traseul si l-am picat din neatentie. A foat total vina mea si regret enorm fiindca politistul a fost super ok . ideea e ca acum mi-am cam pierdeut increderea in mine si nu stiu ce o sa fac data viitoare! Acum astept sa ma reprogramez … Astept pareri despre cum a fost a doua oara traseul si la voi …

  2. Alexandru Voinea zice:

    Am luat sala cu 26/26 fara carte…cum puteti ma sa cititi prostia aia de carte, ma luat somnul cand am citit-o si am luat maxim de puncte la sala doar memorand raspunsurile de pe drpciv.ro nu trebuie cartea si sincer cine are rabdare sa citesca porcaria aia scris, parca cu sila incat sa nu treaca nimeni.

    • Anonymous zice:

      sa spui ca acea carte e scrisa ca sa nu treaca nimeni si ca este o porcarie denota fie inconstienta, fie denota faptul ca nu ai citit prea multe carti la viata ta.la volan nu te va ajuta cu nimic ca ai retinut raspunsurile de pe drpciv daca nu ai habar cu ce se mananca situatia in care te afli.iar daca vei calca vreun pieton nu te scapa raspunsurile invatate de pe drpciv…

    • Crenguta zice:

      Am picat si eu de doua ori dar parca sunt,, blestemata”sa pic de la manevre prima dată am picat de la mersul inapoi am condus 30 de min cu 2 greseli 11 puncte iar cand eram aproape de locul de unde am pornit la apucat pe examinator sa ma bage pe o străduță foarte denivelata si cu canale iar eu emoționată ca nu ma asteptam sa ma mai puna sa fac ceva n-am mai reusit mersul inapoi si m-a taxat până mia adunat 46 de puncte,a doua oara am picat cu cel mai rau examinator din ce am auzit,am fost martoră la un băiat care a fost praf la condus nu semnaliza nici viraje nici depășiri pornea de pe loc cu tremuraturi si tura masina pana la 3000 de ture deci foarte multe greseli,la sens unic a virat stanga de pe banda 1,sa va zic ca examinatorul il si ajuta parea ca e instructor:un pic mai pe dreapta,porniti semnalizarea,am crezut la moment ca il ajuta si cu pedalele dar in fine eu am crezut ca i- adunat vreo 60 de puncte de penalizare,spre surprinderea mea admis cu 18 puncte penalizare.In acel moment m-am gândit doar wow cat de bun s-a dovedit a fi acest polițist lumea zice ca e rau te taxează la sânge dar el e pâinea lui Dzeu.Urc eu la volan sa va zic ca ma băgat pe cel mai greu traseu al lui pe care l-am parcurs cu vreo două greseli minore si aproape de sfârșitul examenului imi spune o parcare laterală cu spatele,zic a ușor imi iese mereu,încep eu manevra si cand dau maxim stanga sa îndrept masina pe locul de parcare simt o frână bruscă m-am uita la el ca eram nedumerită am crezut ca poate eu am apăsat din greseala frâna si am incercat sa termin manevra la care el imi spune domnișoara nu mai continuati vam pus frâna sa nu loviți masina din fata.Nu-mi venea sa cred asa ceva adica pe cel din fata la ajutat maxim iar mie chiar dacă gresisem manevra nu mi spui macar va apropiati cam mult sa pot face ceva,de ce sa ma pici dintr-o manevra macar daca ma punea sa fac alta.La sfarsit am aflat ca băiatul dinaintea mea era fiul unui coleg de al lui si ca el nu prea obisnuieste sa dea permisul la doi din aceeași masina.Ma dezamăgit foarte tare si i mai spune la sfarsit si instructorului conduce bine sigur il ia data viitoare.De ce oare fac asta sa asteptam iar 3 luni poate si mai mult, alti bani alte ore macar daca imi punea frâna in trafic nu imi părea rau dar la o manevra ma oftic foarte rau

  3. Dragan Ruxandra zice:

    Tocmai am venit si eu de la traseul dat in Bucurestii Noi pe care l-am picat.. Prima data. Si am o intrebare. Dar mai intai sa explic situatia. In intersectia de la Jiului cand mergi inainte si ai de dat prioritate.. Ma opresc.. Incremenesc acolo pt ca vad masini ca vin si trebuie sa le dau prioritate.. Politistul spune “hai mergi”.. Am spus “nu pot pentru ca trebuie sa dau prioritate”.. El in continuare “mergi”.. Il intreb “sunteti sigur?”.. Raspunde da.. Dau sa plec de pe loc tinand ambreiajul in caz ca vine cineva de pe drumul prioritar sa il apas si sa pun frana ca sa acord prioritate.. Si in mom in care inaintez un pic imi calca pe frana.. In conditiile in care aveam timp sa plec pentru ca era f departe masina de pe drumul prioritar… Motivul picarii? Interventia politistului. E corect? Mai ales cand celei care urmeaza si la care am fost martor i-a dat permisul in conditiile in care a blocat intersectia ramanand pe linia de tramvai la un viraj stanga, i-a tras de volan sa evite un accident ca in loc de dreapta s-a dus la stanga, nu a semnalizat mai deloc,a trecut si pe culoarea galbena si la cedeaza trecerea nici nu s-a asigurat? Ce se intampla cu oamenii astia? Chiar asa pe fata sa iti bata joc de tine? Sunt foarte dezamagita si trista. :-<

  4. Anonymous zice:

    Simona Pop 10 august 2013

    am dat prima data sala am luat cu 23 puncte, am dat traseul in Parcul Carol si am picat!
    acum am dat din nou sala am luat cu 25 puncte si mi am ales traseul in bucurestii noi, aveti idee unde este mai usor de dat traseul?Carol sau Bucurestii Noi?

  5. Cristian zice:

    Buna ziua.Acum pe data de 04.08.2015 in ziua de Marti am examenul auto(traseul) la Parcul Carol,imi puteti spune cum este? este greu?cum sunt examinatorii?am mari emotii

    • fifistie zice:

      Greu nu mi s-a parut, doar ca aasteptarea a fost grea. am fost ultima din serie asa ca am stat acolo de la 8.30 pina la 14.30. Treci prin toate: parcare laterala, mers cu spatele, situatii cind politistul spune hai la stanga aici desi e interzis si tu trebuie sa fii pe faza sau m-a oprit in spatele tramvaiul fara refugiu si dupa ce s-a urcat ultimul om mi-a spus sa mergem si am zis pai sa se inchida usile etc.

  6. doru zice:

    eu am dat sala pe 12 0ctombrie si am luato din prima.pe 26 noiembrie am dat traseul la tecuci si la m picat nu am acordat prioritate in sensul giratoriu.mia calcat frana examinatorul.dupa ma lasat am trecut prin sensul giratoriu am mers vreo 50-100 metri si ma tras pe dreapta .respins.acum abia peste 2 saptamani mai pot sa dau .cred ca o sa dau la galati,sper sa il iau tura asta.

  7. Alexandra zice:

    Eu am dat de 3 ori la Republica si astazi,a patra oara, am picat la Bucurestii noi. Se zvonea de politist ca e ok, traseu usor, bla,bla. Tipa care a fost inaintea mea a luat, a condus ok, nu stiu daca a fost “ceva” la mijloc. Eu, intr-adevar am gresit, am picat dintr-o prostie. Imi expira scoala pe 16 octombrie si nu stiu daca sa mai dau traseul…la Republica se ia foarte greu(nu mai am niciun gand sa dau acolo), iar astazi m-am demoralizat pentru ca am ratat o sansa destul de mare de a lua permisul. Plus ca am asteptat 2 luni sa dau acest traseu…programarile se fac tarziu

  8. Gykanes es zice:

    Tocmai am picat și eu traseul la Carol. Doua greșeli din tâmpenia mea ( chestii pe care instructorul mi le-a explicat și le-am făcut de destule ori , dar na… emoțiile și-au făcut de cap): am virat stânga de pe partea dreapta deși era strada cu sens unic și am virat stânga aiurea la un moment dat – trebuia sa ma încadrez pe banda doi mai devreme…
    Asta e , sper ca data viitoare sa îl iau.

  9. fransz zice:

    Daca instructorul va spune obiectiv ca sunteti apti pt a conduce aveti doua posibilitati:fie incercati pe bune dar veti gresi din cauza emotiilor,fie isi vor bate joc de voi tov. militieni.Daca aveti cui da….buna ziua,va sfatuiesc s-o faceti,ba chiar insist.O sa fiu blamat,dar astazi am dat traseul si ne-a picat pe toti trei,da,trei eram in masina,calcand frana de trei ori la rand.Eu am condus 150 de m,si dupa o incercare de parcare cu spatele a pus frana,era sa fac ditamai accidentul,ras si panarama,al doilea la fel,doar ca ala n-a apucat sa miste masina si l-a picat,unicat cred pe planeta asta,iar al treilea cand a vazut catastrofa de examen,a incurcat stanga cu dreapta si gata,picat.S-a urcat cap de creta la volan si a plecat in tromba,fara semnalizare,a taiat linia continuua in apropierea unei treceri nesemaforizate,de pe o banda pe alta,era sa se urce o duba pe noi,era sa intre intrun autobuz,a pus frana de ne-a dat cu capul de toate cele,a mers numai cu 80 la ora,a incalcat toate regulile de circulatie posibile si imposibile.Pt ce as mai da examen cu asemenea personaje? Banul tata,altfel suporti umilinte pe care nu le meriti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.