Sonia și Barbie: De la Știri la Gadgeturi pentru Pisici Pretențioase

Sonia, cunoscută pentru atitudinea sa serioasă și super profi de la televizor, are o surpriză pentru toată lumea: este o mare iubitoare de pisici! Da, fix acea Sonia care transmite din elicopter, sta zile in șir pe nave de război, coordoneaza ziua la Observator… Oh well, se inmoaie treaba cand vine vorba de feline. Barbie e pisica Soniei și, pornind de la dragostea pentru ea, s-a născut **PETSON**, un brand de dispozitive smart dedicate animalelor de companie de talie mică și medie. Momentan. Nu se știe niciodată când apar și gadgeturile pentru lei…

De la jurnalist la inventator de hrănitoare inteligente

Pentru că era mereu pe drumuri, iar pisica rămânea singură acasă, Sonia s-a confruntat cu o mare provocare: găsirea unui **hrănitor** pe gustul ei… și al pisicii! Și, cum Barbie nu se omoară după vecini, prieteni, apropiați… alți oameni, în general, în afară de Sonia… după ce a încercat zeci de variante, fiecare cu dezamăgirile ei (zgomot deranjant, design neatractiv, lipsă de fiabilitate), corespondentul de război a decis să-și deschidă un front de creativitate. Așa că a construit propriul dispozitiv.

 Așa a apărut PETSON, hrănitorul ideal, cu:

– Control prin aplicație (nimeni nu se loghează la feeder-ul tău, stai liniștit)

– Cameră video prin care vezi pisica în orice moment vrei tu

– Microfon, să poți să i te adresezi stăpânei…, pardon, pisicii

– Dacă acționezi “detectorul de mișcare”, aparatul îți face poză când pisica vine la masă (pentru momentele de „Aww”)

 

– Programezi porțiile de mâncare și poți chiar să înregistrezi un mesaj cu vocea ta, să nu uite pisica cine e „șeful”…

Totul se controlează printr-o aplicație securizată, protejată prin QR code, astfel încât nimeni nu poate accesa dispozitivul din exterior. Cu o capacitate de până la 6 kg de hrană uscată, acest hrănitor asigură porții precise pentru pisică pe o perioadă de până la o lună, datorită filtrelor de dezumidificare care mențin boabele proaspete. Practic, nu doar că nu mai ai grija „ia din sac – pune în bol”, dar poți controla greutatea animalului tău în funcție de recomandările pentru talia și tipologia lui. Oricum, e bine să te consulți cu un veterinar referitor la ce cantitate de mâncare să-i… programezi zilnic.

Fântâna automată apa perfectă, chiar și pentru cele mai pretențioase feline

 

Pisicile au o mică obsesie cu apa curgătoare. Dacă și tu ți-ai surprins pisica la chiuvetă sau pe la cișmeaua din curte, e clar că ai nevoie de fântâna PETSON. Super silențioasă, cu filtre de top (bumbac, ioni, cărbune activ), fântâna asigură apă proaspătă pentru zile întregi. Plus, previne bolile renale, pentru că pisica ta va bea mai mult din ea. Dispozitivul poate oferi apă proaspătă pentru până la 8 zile. Da, Barbie nu bea apă din bol de pe o zi pe alta… ați suspectat, nu?

 

Un alt aspect deosebit este designul ergonomic, care ajută pisica să bea într-o poziție corectă, fără să-și aplece capul ca la o probă olimpică. Ia, încearcă și tu să bei apă cu capul în jos… Nu merge, nu? Exact! În plus, fântâna PETSON este **ultra silențioasă**, cu un nivel de zgomot sub 4 decibeli, ceea ce o face aproape imperceptibilă chiar și pentru cele mai sensibile urechi. Da, aici a fost provocarea mare pentru Sonia, de data asta. Ea stă mai prost cu suportatul sunetelo… scuze, nu despre ea era vorba, m-a luat valul. Oricum, e super silențioasă fântâna. Asta voiam să expun.

Un alt gadget ingenios lansat de Sonia este un **smart tracker**. E ușor, de doar 9-10 grame și se atașează la zgarda pisicii. Arată pe telefon localizare precisă, în timp real, cu o marjă de eroare de doar câțiva metri. PetsonTag-ul se conectează ȘI la rețelele de pe telefoanele Apple și la cele Android. Este un sistem de siguranță extrem de util pentru a te asigura că prietena ta felină nu se rătăcește, fie că ești acasă, fie afară. Ah, și e frumos, are un design… felin.

Ce urmeaza?

Litiera inteligentă – Da, există și așa ceva si Sonia o va aduce în curand in Romania!

Litiera PETSON va face totul singură: separă nisipul curat de cel murdar, îți trimite notificări când trebuie schimbat și chiar se **dezinfectează automat**. Bonus: nu te lasă să o deranjezi când e în „modul spălare”, deci… niciun pericol pentru patrupedul tău.

Concluzia?

Să ai un hrănitor, o fântână și o litieră inteligente înseamnă că poți avea una, două sau chiar trei pisici și zero griji. Deci,îți oferă timp să te bucuri de ce-i mai bun – de compania pisicii tale, nu de problemele care pot sa apara. Și, la fel de important, poți pleca o săptămână fără să chemi vecinii să hrănească pisica.

Ah, desigur, totul a pornit de la pisici. Dar gadgeturile Soniei sunt foarte potrivite pentru toate animalele de talie mică și medie, pisici, căței, iepuri… ce ai și tu prin casă.

Inventiile Soniei le gasiti aici.  Cu placere 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.