Recomandări de braşoveancă. Astăzi despre Home Cocktail bar

M-am îndrăgostit cu adevărat de Braşov după ce l-am părăsit, acum 14 ani. Recunosc, cu mâna pe inimă și regret fapta.

Pe vremea aia oraşul era mai degrabă plictisitor, ca să nu zic mort din punct de vedere al atracţiilor. Nu tu restaurante cu ştaif, nu tu magazine deschise până târziu, nu tu terase. Dar lucrurile s-au schimbat dramatic. Dramatic în bine, iertată îmi fie limba română. Acum Braşovul e un oraş ca afară, se bate lejer cu tot ce am văzut prin Europa. Descopăr mereu locuri noi, prietenoase, cafenele, bistrouri, mici librării, magazine cochete.

Și pentru că inima mea a rămas în Braşov, m-am gândit să încep pe blog o serie de recomandări din oraşul vieţii.

Vă spun astăzi despre HOME COCKTAIL BAR. Pe o străduţă cunoscută din centru, Sfântul Ioan, la numărul 26, am găsit această cafenea care e prezentată ca bar de cocktail, dar eu aş zice că e mai degrabă un bistro cu reţete sănătoase. Eram în drum spre coafor, cu copilul după mine şi am intrat să iau o cafea. Am fost vrăjită pe loc de atmosferă, localul era gol, sâmbătă dimineaţă la 10 fix oamenii de abia deschiseseră. Am primit rapid cea mai bună cafea din lume cu o inimioară desenată şi nu m-am putut abţine şi am făcut rapido, rapido câteva fotografii.

Mai târziu am intrat pe site şi pe pagina de Facebook şi am leşinat când am văzut meniul: cremă de brânză cu seminţe, supă cremă de dovleac, unt aromat, granola homemade, pate de fasole roşie, hummus cu roşii deshidratate… Mai zic? Mai zic că nu v-am zis deserturile: cremă de ciocolată şi alune, dulceaţă de casă cu dovleac şi ghimbir, cheescake cu sos de fructe proaspăt.

 

Mamma mia, cum sună toate astea şi dacă mă mai iau şi după review-urile de pe Facebook locul e un MUST dacă ajungeţi în Braşov.

Mi-a plăcut tare şi sloganul lor: “Staying home is the new going out!”

Vă recomand HOME COCKTAIL BAR, nu ştiu al cui e, dar oamenii chiar fac super treabă. Dacă vă opriţi pe acolo să îmi lăsaţi şi mie aici o impresie.

Vă pup frumos şi apăsat, aşa, ca de marţi!

Ea este tot. Este dragostea fără margini

Mergeam toţi trei de mână la ceas de seară prin Varşovia. Râdeam. Ne bucuram de ultimele zile de vară. Şi a ajuns vorba la şcoală. Şi la Doamna. Învăţătoarea care are în grijă 33 de copii. Şi eu am zis că n-aş avea nervi să fac asta. Cred că îţi trebuie clar o construcţie mentală deosebită să faci faţă unei clase cu atâţia copii. Trebuie să îţi iubeşti enorm meseria şi să iubeşti copiii foarte tare că să îţi iasă. Şi urmează această discuţie:

Dar doamna nu se supără pe voi când sunteţi gălăgioşi?
Ba da, se mai supără…
Şi ce face?
Ne spune: Gata, va rog să faceţi linişte să ne înţelegem.
Dar vă ceartă?
Nu prea, dar cred că se supără în sufletul ei.
Da’  Mia şi Bubu ( bunicii ei ) se ceartă?
Se mai ceartă şi ei, ca oamenii. Dar se împacă imediat.
Îi ţine mult supărarea?
NUuuu( râzând ) şi după aia se comportă ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Ei nu pot să stea  certaţi.
Da’ noi cum facem, Maria?
Cum adică, mami?
Eu cu tati cum facem, cum ne certăm?

A fost momentul când s-a desprins din mâinile noastre, a făcut câţiva paşi în faţă s-a întors spre noi şi ne-a măsurat pe amândoi. Să ne spună, să nu ne spună…Apoi a zâmbit şi a spus simplu:

Asta cred că ştiţi voi mai bine cum faceţi. Nu are sens să va spun eu cum va certaţi. 

Şi a râs complice ca un om mare stăpân pe un super secret. Apoi a schimbat subiectul. Ca la Ploieşti. 🙂

Pe noi ne iubeşte Dumnezeu. Fetiţa asta cu păr de aur e un munte de bine. Depăşeşte orice imaginaţie.

Are aproape 9 ani şi o cheamă Maria.

De câte ori mă uit la ea mă gândesc că nu merităm nimic mai mult în viaţă.

Dumnezeu ne-a dat prin ea TOT. Ea e tot ce n-am îndrăznit vreodată să sperăm că o să avem: Dragostea fără margini.

CONCURS! Green Sugar, dulcele perfect pentru copii

UPDATE:

Avem trei norocoase (merituoase) câștigătoare ale premiilor: Maria Chetran, Cornelia Mosoianu și Dina Aura. Felicitări! De azi, viața o să vă fie puțin mai dulce și mai sănătoasă!

Laureatele, vă rog să îmi dați mail la fifistie@gmail.com

 

Am și eu o problemă. Zahărul și copiii obezi. Un sfert din copii români sunt obezi. WOW! Un sfert! Copiii sunt cucu după dulciuri, e normal, și noi eram, da’ noi nu aveam acces la atâtea dulciuri și atât de des. Și tare mi-e frică să nu fie din ce în ce mai rău.

Și din începutul ăsta de disperare al meu, apar raze de speranță. Una din ele e educația alimentară. Da’ cât să îl educi pe săracul copil? Cât timp să îi refuzi bucuria? Așa că am așteptat următoarea tură de speranță și uite că a apărut: dulcele sănătos. Există, există.

Îi zice GREEN SUGAR.

Cine și ce e Green Sugar? Păi vă zic eu mai jos, că le-am cerut un comunicat oficial, ca să n-avem discuții la divorț:

“Este înregistrat în Uniunea Europeană că fiind un produs 100% natural, cu 0 calorii şi 0 indice glicemic, obţinut din doar două ingrediente: extractul din frunze de Stevia Rebaudiana (obţinut prin opărire) şi eritritol (obţinut din porumb, prin fermentaţie cu drojdia Moniella pollinis). Spre deosebire de alţi îndulcitori de pe piaţă, Green Sugar este singurul dulce natural cu gust stabilizat, care nu schimbă gustul alimentelor sau al băuturilor pe care le îndulceşte şi poate fi folosit inclusiv la prăjituri ce necesită preparare termică.”

Care sunt beneficiile consumului de Green Sugar?
–  menţine echilibrul glucozei în sânge;
·       stimulează secreţia de insulină;
·       reglează mecanismul gastro intestinal;
·       stimuleză activitatea cerebrală;
·       scade poftă de dulce şi poftă de mâncare;
·       reglează tensiunea arterială;
·       scade nevoia de fumat;
·       are acţiune anitibacteriana şi antifungica ;
·       nu produce carii;
·       nu prezintă riscul cancerigen al îndulcitorilor sintetici.”

Acum că v-am prezentat treaba cu problema și cu rezolvarea, vă provoc la concurs.

Intraţi voi frumos aici: http://greensugar.ro/gama-de-produse/
şi spuneţi-mi printr-un comentariu pe blog care din produsele Green Sugar vă tentează și de ce.

Am 3 premii pentru voi. Fiecare premiu conţine: o cutie de sfere cereale fără zahăr, o cutie de cornflakes şi o ciocolată caldă.

Concursul se încheie duminică, 11 iunie la ora 24.00, aleg şi anunţ câştigătorii aici pe blog şi pe Facebook luni, 12 iunie la ora 10.00.

Capisco? Succes!

Concurs Loroblis. Niciodată nu mi-am tratat copilul dupa ureche. Niciodată!

Update: Cristina Bărbosanu este câştigătoarea! Felicitări!

Când eram însărcinată cu Maria aveam o singură temere : să nu fiu o mamă nebună. Știam din auzite, de la prietenele mele deja mame, că e ceva ce nu poți controla și mă temeam că o sa devin și eu isterica ce face cu capul pe toată lumea la fiecare strănut al copilului.

Din fericire nu a fost așa. E drept că primii ani au fost ușori, ne-a ferit Dumnezeu de boli. Dar când a început grădinița a început și Festivalul Internațional al gripelor, virozelor, traheitelor, laringitelor și faringitelor, cu Maria mea în rol principal. Părea că răcește la fiecare adiere de vânt. Nu rata niciun virus și niciun streptococ. Eu, vitează: “Lasă, dragă, că se călește” le spuneam lu’ bărbată-miu și mamei mele, mult mai sensibili și mai îngrijorați ca mine.

17097580_10208488643359778_5121072421304252218_o

N-am facut niciodată nimic după ureche în ceea ce privește sănătatea Mariei. Nimic din ce am aflat de la o vecină sau de la prietenii de pe Facebook. Doctorii sunt sfinți în mintea mea, că de aia sunt doctori și știu ei mai bine decât vracii virtuali cum să îmi pună copilul pe picioare.

Am citit și citesc mult, sunt la curent cu toate noutățile. Medicina a progresat enorm, iar cuvântul prevenție e în mintea mea clar întipărit. Pentru că am înțeles că mai bine cresc imunitatea copilului decât să trag apoi cu tot felul de medicamente, gen antibiotice. Și pentru că și doctorii mi-au confirmat de un miliard de ori, sistemul imunitar trebuie ajutat cu orice prilej. Pe cale de consecință, îl ajut și eu cu tot ce pot, în mod constant.

Și din toate căutările mele, din toate părerile doctorilor cu care am interacționat, am ajuns la niște concluzii personale, la niște alegeri, niște soluții de tratament. Vă las mai jos câteva informații despre Loroblis de la Innergy,  un tratament excelent  pentru ajutarea sistemului imunitar.

_MGM1228

Loroblis – Contribuie la mentinerea si dezvoltarea unei flore microbiene cu rol de protectie la nivelul cavitatii orale si faringelui, cu potential in:

Roluri:

  • –  Preventia infectiilor tractului respirator( faringite, amigdalite, otite medii recurente)
  • –  Terapia infectiilor usoare si medii ale tractului respirator superior ( faringite, amigdalite, otite medii acute)
  • –  Terapia afectiunilor inflamatorii orale ( stomatite, gingivite, candidoza, halitoza)
  • –  Terapia de sustinere dupa tratamentul antibiotic al infectiilor tractului respirator superior:
    Loroblis are ca ingredient principal Blis K12, o tulpina care colonizeaza cavitatea bucala si nazofaringiana, atunci cand suntem sanatosi, si care asigura protectia naturala a tractului repirator superior.

Conform studiilor, in special la copii, absenta Blis K12 creste cu pana la 200% sansele de imbolnavire cu streptococus beta-hemolitic grup A.

Streptococul beta-hemolitic grup A se transmite cu usurinta prin stranut, tuse, secretii nazale sau chiar prin intrarea in contact cu obiecte contaminate (mobilier, jucarii, carti etc.), ceea ce inseamna ca, in colectivitatile scolare, rata sa de propagare este foarte mare. De aceea, scolile si gradinitele se transforma in adevarate focare de epidemii. Conform studiilor realizate in ultimii doi ani, tratamentul de 90 de zile cu Blis K12 previne imbolnavirea si crestea rezistenta copiilor.

Conform studiului, dupa tratamentul de 90 de zile si o monitorizare atenta timp de 9 luni de la incheierea administrarii, s-a constatat o reducere cu 90% a episoadelor de faringita streptococica la copiii cu varste cuprinse intre 3 si 10 ani. De asemenea, micutii carora li s-a administrat Blis K12 au inregistrat un numar mai mic de traheite (95%), faringite virale (90%), rinite (89%), gripe (87%), laringite (98%), otite acute medii (100%) si stomatite (75%).

Mai mult, functioneaza foarte bine pentru halitoza, pentru candidoze bucale si afte (care, in mod normal, se trateaza greu, cu glicerina boraxata, care este greu de aplicat si de tolerat).

Eu am inceput acest tratament cot la cot cu Maria si va propun si voua un concurs care va poate aduce urmatoarele premii:

  • un tricou fetite creat de catre Kinga Varga pentru Innergy. ( ca cel pe care îl poartă Maria în imagine )
  •  doua tratamente de 90 de zile, pentru tine si copilul tau, pentru a va asigura ca va bucurati de timpul petrecut impreuna.

17239676_10208488628199399_7559641833943354538_o

 

Intrebarea este simplă:

Când ai conştientizat cât de importantă e prevenţia pentru  starea de sănătate a copilui tău ?

Astept raspunsurile voastre aici la comentarii până pe 15 martie la ora 24.00.  Aleg răspunsul câștigător și îl anunț aici și pe facebook pe 16 martie. Succes!

Tabăra. Cum ne stresăm copiii cu fricile noastre

Aceasta este o poveste adevărată. O lecție de viață pentru mine.

13775621_611934422313935_9185821617625928002_n

În ultimele zile de vacanță în Bulgaria, la mare, mi-au căzut ochii pe niște fotografii. Copii fericiți într-o tabără de dezvoltare personală. “Măi să fie… la vârsta asta?” E drept, așa am gândit. M-am uitat la poze și am văzut numai zâmbete, am cerut apoi detalii și m-am gândit că ar fi o idee bună să o trimitem pe Maria în tabără o săptămână, mai ales că locația era aproape de casă, în Corbeanca. Tabăra era și cu cazare dar cei mai mulți copii plecau acasă la ora 6 și se întorceau a doua zi. Mă consult cu Popa. El zice: „Da, imediat.” Și o întrebăm pe Maria:

– Vrei în tabără?

– Daaaaa!

După ce vede pozele devine și mai încântată apoi, brusc, pe la ultimele fotografii din album mă întreabă:

– Daa, se doarme acolo???

– Doar dacă vrei, dacă nu la 6 vin și te iau acasă, zi de zi.

– NU VREAU!

După o întâlnire cu Mihaela Tone, psihologul care organizează tabăra, vine și prima zi. Plecăm voioase amândouă din casă. În mașină începe:

– Da nu dorm acolo, nu?
– NU.
– Dar dacă vreau să rămân peste noapte mă lași?
– Normal. I-am spus-o cu vehemența omului care știe ce are la ușă. Fie-mea și dormitul în altă parte… hahaha.

Ajungem în Paradisul Verde și plec zâmbind, lăsând-o și pe ea zâmbind că dăduse peste un păun care se plimba prin curte. Mi-am făcut programul ținând cont că trebuie să o ridic pe Miss Popa la ora 6 seara, să o aduc acasă.

La ora 16:00 sună telefonul. Văd scris pe ecran Mihaela psiholog. Îmi dau ochii peste cap și gândesc rapid: „Da, precis e vreo dramă, precis și-a pătat una din cele 7 rochii pe care și le-a luat la ea iar acum e botoasă ori a văzut vreun bondar imaginar.”

– Alo, da!
– Bună mamiiii! Cu acea voce mieroasă de #vreaucevadelaMegaImage.
– Bună puiule, totul bine?
– Da da. Dar te-am sunat să îți spun că eu rămân aici.
– Poftim?!
– Da, rămân aici peste noapte. Mă lași?
– Desigur… Vin să îți aduc pijamaua și eventual un sac de dormit.
– Nu e nevoie mami, că am și plapumă și cearceaf și pernă… să vii să vezi că dormim în copac.
– Bine iubito, ne vedem la 6, am zis frumos și ferm.

Am închis și l-am sunat pe Popa repede:

– Fie-ta vrea să rămână în tabără.
– Bineeeee.
– Stai că abia e ora 4. Vedem mai încolo…

Mergem să îi ducem pijamalele și o găsim desculță, pe iarbă, cu părul ud. Să ne înțelegem, copilul nostru nu vrea să își dea șosetele jos nici când sunt 40 de grade!

13690811_10206733407799986_1151577326826757306_n

Mă uit la ea și văd cât de fericită e. Ne trage de mâini pe amândoi și ne arată unde o să doarmă.

Ajungem la căsuțele din copaci. Intru și mă uit la scară cât e de înaltă, îngustă și aproape verticală și primul gând care îmi vine în minte este: #cumosăîșirupăgâtulaici. Geamul nu se închidea prea bine, patul mi se părea prea mic, pătura prea groasă și cearceaful prea apretat. Plec cu inima îndoită dar bravând în fața lui Popa: „Ce tare, ce tare! Rămâne în tabără.”

13770339_611935262313851_9189114032788576860_n

13686785_611934382313939_2864860955415259626_n

Ajungem acasă, el își pune un pahar cu bere și dau să îmi fac un Aperol Spritz. În secunda următoare mi se instalează așa un nod în gât. Cam de dimensiunea unui măr ionatan. Decid să nu beau nimic că poate mă sună copilul să îl salvez.

– Măh Popa, cum doarme măh ea în copac? Dacă femeia aia nu stă cu ei, dacă își rupe gâtul? Dacă se trezește, se sperie și fuge?

Popa râdea:

– Încetează, nu are ce să pățească.

O sun pe prietena mea Gabi (psiholog) și ea cu copilul în aceeași tabără.

– Măi Gabi, de ce îi culcă în copac? Că sunt suficiente camere în care să îi culce!
– Păi, pentru experiență, e o aventură. Este o tabără de dezvoltare personală și sunt puși în situații neprevăzute. Calmează-te, o să fie bine, nu pățește nimic.

Aparent, m-am calmat. Atât de calmă eram încât nu am avut somn deloc. La 2:30 mă întrebam de ce mi-oi fi dezinstalat eu jocul ăla cu ferma de pe facebook. Croșetam în mintea mea scenarii halucinante cu ce se întâmplă în tabăra vieții. Așteptam să sune telefonul. Eram convinsă că o să sune fie-mea după ajutor. Pe la 3:00 m-am așezat în pat lângă Popa și m-am tot foit până l-am trezit. El:

„Hai, liniștește-te că e ok! Dacă nu era ok ne suna cineva.” În momentul ăla am început să plâng: „Daaaaa, că noi ne lăfăim în patul ăsta mare și copilul nostru doarme într-un copac. Ție ți se pare normal????”

M-am ridicat nervoasă că nu înțelegea gravitatea din gândurile mele și am ieșit pe balcon. Noi stăm în Mogoșoaia. Mă uit în zare spre Corbeanca și, desigur, suferind de scenaristă cronică îi strig lui Popa:

„Măăăh, e un nor negru fix peste Corbeanca. Un nor mare, mare! Dacă vine furtuna și îi trăznește acolo în copac?”

De data asta Popa a început să râdă:

„Hai, lasă, treci la culcare. Norul ăla mare și negru e noaptea. Fie-ta sforăie la ora asta.”

Am adormit pe la 4 jumătate, cu ochii înfipți în tavanul unde scriam mental toate fricile de pe pământ.

M-a trezit telefonul la 8 jumate.  Maria:

– Bună dimineața mamii!!! M-am treziiiit! A fost super în copac!!

A doua zi a fost mai ușor. M-am calmat.

13781980_10206753121972828_6924075405843465232_n

Tabăra s-a terminat cu bine și Maria a învățat o mulțime de lucruri dar a și scăpat de anumite frici. Mihaela si Paul, actorul cu care s-au jucat si au facut teatru i-au „dezghețat” pe copii.

13620106_611933468980697_5236309736112944008_n

13781813_611934228980621_481842629815471870_n

13754217_611934562313921_233033199911186712_n

13669171_611934648980579_8559936445283425042_n

13754140_611934705647240_2194713167294905045_n

Am întrebat-o pe Mihaela Tone, psihologul  care a organizat tabăra, de ce am trecut eu ca mamă prin așa calvar. Răspunsul m-a lămurit și liniștit deopotrivă.

” În aceste tabere, încercăm în primul rând să stimulăm capacitatea de adaptare a copilului la situații noi, oferind suportul psihologic necesar, prin încurajare, motivare, emoții pozitive. De aceea ne place să spunem că este locul ideal pentru prima tabără a copilului.

Am fost plăcut surprinși să constatăm cum, unii copii nu au mai vrut să plece seara, dorind să rămână cazați peste noapte alături de noi, punându-și pe jar părinții. Un moment greu pentru aceștia desigur, mai ales dacă se află la prima experiență a desprinderii de copil.

Dar cine să înțeleagă că nu-i deloc ușor? Doar ceilalți părinți aflați în această situație! 

 Copilul își vede în continuare de experiența lui, testându-și propriile limite, iar părinții se perpelesc toată noaptea cu gândul la cel mic aflat departe. 🙂 Desprinderea copilului de părinte, așa-numita tăiere a „cordonului ombilical”, presupune un efort comun – a copilului și a părintelui. Nu de puține ori, mamei îi este mai greu să facă acest pas decât copilului, iar anxietatea de separare este amplificată de trăirile părinților sau de ceea ce aceștia îi transmit copilului subliminal. Hiperprotecția copilului se poate explica prin nevoia de a ne proteja „puiul”, nevoie puternic ancorată genetic, asigurându-ne astfel de perpetuarea și transmiterea propriilor gene.

Nevoia de control asupra propriei vieți, acum iată și asupra vieții celui mic, ne adună în desaga amintirilor nopți albe de grija copilului, dar, mai ales, de dragul lui!” 🙂

Concluzii:

Nu lăsați frica voastră să strice bucuria copiilor. Maria mea de abia așteaptă să se întoarcă în tabără și eu nu mai am nicio teamă legată de această ideea.

13770253_10206730987659484_1607554674259014370_n

Vă recomand cu tot dragul tabăra Mihaelei Tone.  Următoarea serie incepe pe 22 august. Iată programul si detaliile oferite de Mihaela:

TABARA DE TEATRU SI DEZVOLTARE PERSONALĂ
Distracție – Diversitate – Dezvoltare emotionala
(4 – 11 ani)

Punem accent pe calitatea relațiilor dintre copii
Dezvoltarea abilitaților de socializare
Dezvoltarea capacitatilor de comunicare si exprimare in public
Expresivitate
Incredere in sine
Dezvoltare emoțională
Surprize!!

Masa

Piscina

Activități în aer liber – biciclete, trotinete, pescuit, excursii in împrejurimi, hipodrom, lac, pădure, case in copaci etc
Teatru
Activități creative
Activități de dezvoltare emoțională
Program personalizat si adaptat pe categorii de vârsta

Având in vedere ca obiectivul nostru este dezvoltarea personală a copiilor, este necesar un interviu cu participanții pe care nu-i cunosc încă.
Deja pregătim cele mai frumoase activități pentru copii!!

Este locul ideal pentru prima Tabara a copilului.

Cost: 850 lei
(între orele 9 – 18, cu posibilitatea se cazare contracost, 150 lei)

La cerere, asigurăm transportul zilnic din București.

Unde: Paradisul Verde, Corbeanca – un loc de vis, poate cel mai frumos loc pe care il știu in apropierea Bucureștiului.

Traineri:
Psiholog Mihaela Tone
Actor Paul Diaconescu

Înscrieri / rezervari in mesaj privat pe facebook : https://www.facebook.com/Psiholog-Mihaela-Tone ( aici gasiti mai multe fotografii ) sau pe email:mihaela_tone@yahoo.com

 

Mihaela Bilic cu 5 răspunsuri la întrebările cheie despre alimentația copilului

Am fost ieri la Social Media for Parents şi în panelul specialiştilor prima care a cuvântat a fost Mihaela Bilic, faimoasa nutriţionista.

bilic

Pornind de la cartea ei proaspăt lansată, ABC de nutriţie, Mihaela Bilic ne-a explicat ce greşeli facem ca părinţi în alimentaţia copiilor noştri. Ca să nu mai existe probleme, trebuie să ne răspundem corect la  5 întrebări simple

De ce mănânci?

Copilul trebuie să mănânce de foame şi să se oprească atunci când se satură. De aia insistenţa noastră ” hai mai ia o lingură de ciorbiţă ” nu e bună. Copilul ştie mai bine că noi când se satură. El trebuie să mănânce pentru că îi e foame , nu de plicitiseală şi nici de nervi. Aşadar, NU încerca să impuni din exterior cantitatea, mâncarea nu trebuie să fie nici recompensă, nici pedeapsă.

Cum mănânci?

Copilul trebuie încurajat să îşi cunoaca simţurile. Trebuie lăsat să se murdărească la masă cu mâncare, trebuie lăsat să guste şi să bucătărească. Primul instinct al copilului este să refuse o mâncare nouă, el e tentat să aibă o monotonie alimentară. ( Asta apropo de cei disperaţi ca mine că mănîncă doar ciorbă, şniţel cu piure, salată, peşte şi pizza )

Unde şi cu cine mănînci ?

Masa trebuie să fie masă. Dacă se poate în familie măcar la mic dejun şi cină. Trebuie acordată atenţie mâncării, trebuie stârnită curiozitatea copilului, lăsat să ajute la pregătirea mesei. Atenţie: fără ecrane, fără alte activităţi!

Când mănânci?

Mâncarea trebuie să fie bazată pe plăcere, echilibru, socializare. Copilul trebuie să aibă 3 mese, mic dejun, prânz, cină plus o gustare. Atenţie: Gustare, nu ronţăială! Un sandvici cu şuncă şi caşcaval, pe care şi-l prepară singur eventual e mai bun decât orice produs ambalat.

Ce şi cât mănânci?

Alimentaţia trebuie să fie diversă, dar moderat cantitativ. Puţin din tot. Porţia copilului nu trebuie să fie egală cu a ta. Noi suntem tentaţi să le punem în farfurie aproape cât ne punem nouă. ” Uitaţi-vă la palmele lor, asta e porţia! „ ne-a spus Mihaela Bilic.

Copiii sunt din ce în ce mai activi aşa că nu trebuie să ne speriem că sunt şi mai slăbănogi. Nu trebuie să îi forţăm să mănânce.

Şi încă ceva ce mi-a rămas în minte: Putem să dăm carne de porc celor mici. Bine, nu orice. Dar muşchiuleţul de porc are 4% grăsime, mai puţin decât orice carne de vită.

Super idee: bijuterii adevărate imaginate de copii

13608072_1043101015775738_252989233_n

Pentru fiecare părinte ceea ce face copilul lui este unic. Mulți dintre noi am păstrat sau înrâmat un desen de-al lui. Pentru ca dincolo de hârtia în sine sau de culori, în desenul unui copil părintele lui vede dragostea 🙂

Asta a văzut și Ioana Nestorescu Bălcești. Un artist plastic din București.

13595374_1043101495775690_910796901_n

Ea face ceva unic în România: transformă desenele copiilor în mici opere de artă. Mecanismul este simplu. Dai un desen al copilului și ea îl transformă în orice îți dorești, pandantiv, cercei, ac de cravată, cam orice.

13624824_1043101319109041_16173170_n

13617625_1043101312442375_1032793247_n

13618080_1043101412442365_555077577_n

13624939_1043101442442362_2036165091_n

 

Am stat de vorbă cu Ioana să mi spună cum i-a venit ideea asta.

– Ioana, îți mărturisesc că nu am mai văzut niciodată astfel de bijuterii….specialiștii i-ar spune artă naivă, eu am văzut o bijuterie care râde :)))

–  Mă bucur că spui asta. Înseamnă ca am reușit sa transmit ceea ce voiam.

– Cum ți-a venit ideea să faci bijuterii din desenele copiilor?

– De la fiul meu, Vlad. Acum are 17 ani și este ajutorul meu în proiectul asta. Când era mic îmi doream să păstrez fiecare lucru pe care îl desena, făcea. Și am păstrat, dar mi-ar fi plăcut să am tot timpul cu mine ceva făcut de el :)) Și acum ceva timp mi-a venit ideea să deschid Laboratorul de Imaginație.

13595715_1043101459109027_95456455_n

– Cum „prind viața” desenele? Mă contactezi, îmi dai desenul preferat și îmi spui ce îți dorești 🙂 ne sfătuim asupra materialului și în scurt timp primești „bijuteria”.

– Să zicem ca vin cu un….dragon și vreau un ac de păr :))) Ce ne facem?

–  Îl facem!

– Din ce material?

–  Majoritatea bijuteriilor pe care le-am făcut au fost din argint, dar dacă cineva vrea din aur, spre exemplu, facem din aur. Vezi… multe desene făcute de copii, trebuie cumva sa le înțelegi sau interpretezi….de multe ori imaginația lor depășește puterea de înțelegere a adultului.

– Cum e să transpui asta?

– Motto-ul site-ului meu este ” Copiii dansează înainte să afle că există muzică pe lumea asta” William Stafford. Copiii au mod minunat de a percepe tot ce îi înconjoară 🙂 pentru ei totul e mai simplu și frumos. Ar trebui cumva să împrumutăm asta de la ei. Și să le oferim aripi de iubire!

13606945_10206649812590158_1028834897386245572_n

 

Pe Ioana și creațiile ei, le găsiți aici www.creativeplayground.ro

* un articol de Cristina Sava. In imagini e chiar fetita Cristinei, Theodora 🙂

 

Vacanța începe la Divertiland, cel mai mare parc cel mai mare parc acvatic de distracții din România.

775c686a-87fb-410f-9c2d-92ceb8789534

Veste buna cu 2 saptamani inainte de startul oficial al vacantei: Se deschide pentru sezonul de vara aceasta  Divertiland, cel mai mare parc acvatic de distracții din România.

Sunt 35 de mii de mp si copii au la dispozitie:

– două piscine cu apă încălzită, o piscină olimpică pentru adulți și o piscină cu bandă antiderapantă pentru copii. Mi se pare important ca proprietarii se gandesc la siguranta.

–  zonă lounge cu 3.000 de șezlonguri și 500 de locuri în cele două restaurante, LNKO și Divertiland Diner. Zona Super Paradise va putea fi accesată începând cu 17 iunie.

Vizitatorii parcului vor avea la dispoziție cel mai mare spațiu de distracție de vară din București, cu peste 40 hectare cu piscine, zone cu nisip, tobogane, zone de cursuri și restaurante. Anul acesta, sunt așteptați peste 180.000 de doritori de distracție acvatică, capacitatea parcului fiind de peste 7.000 vizitatori pe zi.

Marea smecherie mi se pare  plaja cu nisip și piscină cu valuri.

c9c6f8e1-9517-4df5-896a-e8119ceb15cd

Si iata alte cifre care pot sa va convinga ca avem de-a face cu un super parc de distractii:

 22 de tobogane spectaculoase

 2 piscine încălzite

 11 restaurante

 3 zone pentru copii

1459975d-4caa-4866-b6ae-e9c2dee8ae09

Prețul biletelor de acces la Divertiland pentru sezonul 2016 încep de la 40 de lei pentru adulți. Copiii sub trei ani beneficiază de acces gratuit, iar studenții, elevii și pensionarii (de peste 60 de ani) dispun de prețuri speciale. Vizitatorii care vin la Divertiland după ora 17:00 au, de asemenea, parte de acces la preț redus. Biletele pot fi achiziționate și online, pe www.divertiland.ro, unde vizitatorii pot găsi oferte Transportul public spre Divertiland va fi asigurat și anul acesta prin intermediul trenurilor CFR și prin microbuzele puse la dispoziția vizitatorilor în mod gratuit, pe ruta metrou Preciziei, Păcii

Chic de mic: Haine inspirate de ținutele Prințesei Diana

Fiecare fetiţă este o prinţesă! Fiecare băieţel este cavaler sau prinţ! Şi absolut fiecare mămică îşi doreşte pentru copilul ei ce e mai bun şi mai frumos. Dacă mămica mai e şi fashionistă….limita e doar pe card 🙂

f243090a-d47d-49f2-a0f8-18fddb8cbfb7

Acum, mămicile care vor să îl îmbrace pe cel mic exact ca pe un royal baby au un loc special de unde pot alege. Se numeşte ” The Diana Collection”.

14e33265-260d-4ca0-8735-d3c607789f98

2a83e50d-63b5-40a5-b0be-67848a16d26a

Fundaţia caritabilă deschisă în memoria Prințesei Diana a angajat o creatoare de modă care să facă o colecţie inspirată de frumoasa Lady Di şi pasiunea ei pentru hainele tradiţional scoţiene.

103900bb-8761-42b0-9081-0a8f693dfca9

Şi a ieşit o colecţie de poveste, exclusivă şi demnă de prinţi şi prinţese. Absolut toate hăinuţele sunt realizate din materiale de cea mai bună calitate, lână şi caşmir din Scoţia.

77c3d884-8542-4567-83d0-fbb4c97a3840

Şi pentru că Prinţesa Inimilor, aşa cum o numea o lume întreagă, era cunoscută pentru actele de caritate, cei de la Fundaţie au decis ca 12% din preţul fiecărei hainuţe să meargă către cazuri sociale. Întreaga colecţie o puteţi găsi şi comanda aici seraphine.com

7 motive pentru care să mergeți la Cartea Junglei varianta 4DX

the-jungle-book-390601l-576x0-w-371224da

Am fost ieri cu Maria si David, prietenul ei la Cartea Junglei 4D la Mega Mall.

O super experienta pentru copii dar si pentru adulti. E prima data cind merg la un desen animat in timpul saptamanii si e sala full. Bine, ca sa fiu Fifi pina la capat in primele 10 minute se vedea foarte, foarte prost. Nu intelgeam de ce. Ei bine, imi pusesem ochelarii de soare in loc de cei speciali. Au ras copiii de mine, de s-au tavalit…

214085l-640x400-b-0b3e78ca

 

Iata si motivele pentru care va  recomand sa vedeti acest film in varinata 4DX:

–  copiii sunt absoluti extaziat de experienta: bate vantul in timpul filmului, miroase a flori, cand ploua in film ploua si in sala, cand personajul principal alearga, pse zguduie scaunele, practic alergi si tu cu el.
–  vocile actorilor romani care dubleaza sunt senzationale. De obicei, am o problema ca sunt aceleasi voci folosite mereu. In Cartea Junglei nu e cazul.
–  mi-a fost teama ca Maria si David se vor speria de scaunele care se misca puternic. Nu a fost cazul, s-au amuzat foarte tare, au ras in hohote.
–  jocul lui Neel Sethi, baiatul de 12 ani care il interpreteaza pe Mowgli. A fost ales din mii de candidati din toata lumea. O alegere perfecta mai ales ca e singurul actor din film in rest e plin de animatie.
–  animatia in sine, sunt exceptional conturate si colorate animalele din film.
–  invatamintele din ceasta poveste minunata: ” O sa ajunga in satul de oameni si o sa il faca om,,,asta nu e bine ” ” Puterea haitei este lupul si puterea lupului e haita „.
–  e o poveste atat de iubita de copii incat stiind personajele e foarte usor de urmarit pentru ei.

Cartea Junglei ruleaza in toate cinematografele mari din Bucuresti, noi am ales sa mergem la Cinema City Mega Mall. Am cumparat biletele dimineata, abia ma mai gasit.

Ce inseamna 4dX ?
Mișcarea scaunelor ca reacție a acțiunii de pe ecran.
Un dispozitiv special pulverizează apă pentru o experiență realistă a secvențelor din film
Sistemul ”Neck Air” este instalat în scaun și produce ventilație la nivelul gâtului
Presupusele mirosuri acum vor deveni realitate
Fulgere și trăsnete vor porni din tavanul sălii

the-jungle-book-469233l-480x480-b-372aa9f4

Iata si cateva avertismente de pe siteul http://www.cinemacity.ro/4dx

Screen Shot 2016-04-26 at 08.59.40

 

10 motive pentru care cărțile de colorat pentru adulți sunt în mare vogă

Le-am văzut prima dată anul trecut în faimoasa librărie Lello din Porto, Portugalia. Știu că am râs cu prietena mea Ana: Cum ar fi să ne apucăm de colorat ? :))

12718005_10205983363409345_7314572679678867708_n

Apoi, după câteva luni am văzut la Cărturești că a apărut un stand întreg.

12006191_10205983407610450_2033893104466885291_n

12548901_10205983363769354_3502988819666442283_n

12063723_10205983363849356_6041516804368028849_n

12548901_10205983363769354_3502988819666442283_n

564458_10205983362849331_8198258088467376959_n

E o idee foarte faină de cadou pentru a surpinde pe cineva dar sunt ele mai mult decât niște daruri deosebite? Am citit mult pe net  si am aflat ca sunt metoda de terapie si tocmai de aia am intrebat-o pe prietena mea Gabriela Minescu, psiholog de meserie care e treaba cu aceste cărți de colorat pentru adulți, ne ajută la ceva?

Iată 10  motive pentru care adultii ajung sa iubeasca aceste carti specifice pana acum copilariei.

1917524_10205983363329343_7184313531630561454_n

1. O sesiune de colorat stimulează creativitatea

2. Coloratul ne face pe noi ca adulți să ne adunăm, să ne concentrăm mai bine

3. Pentru parinti este un mod excelent de a se conecta cu cei mici

4. Carl Jung a fost primul care a vorbit de beneficiile coloratului pentru creier si pentru reducerea stresului si anxietatii

5. La psiholog în terapie  se recomanda ca alternativa la meditatie. Multi o prefera meditatiei pentru ca   le este foarte dificil sa se detaseze si sa „isi calmeze mintea”

 6. Coloratul este o reconectare la copilarie si asta induce o stare de bine oamenilor mari
7.  Exista companii multinationale a care folosesc o scurta pauza de colorat in grup, pentru angajati, ca sa ii reconecteze la ce au de facut inainte de proiecte mari.

8. E dovedit ca pe copii coloratul ii calmeaza, e ca o actiune de evadare, cu linii trasate, cu contururi prestabilite, dar care le da copiilor libertatea de a alege cum vor arata acele imagini la final. Acest lucru contribuie la reducerea anxietatii – mai ales in cazul copiilor cu frica de esec, nesiguri pe abilitățile lor

9. Psihologii spun ca ele sunt un soi de nirvana psihologica. Exista si o explicatie: concentrarea pe colorarea unei imagini, pe linii,pe alegerea culorilor,pe margini, forme  duce la inlocuirea unor gandurilor si imaginilor negative cu unele mai placute
10. Sunt cadourile perfecte pentru adultii creativi si greu de surprins

Chic de mic: Tricouri tatuate pentru băieței rock stars și fetițe prințese punk

Tricouri cu tatuaje. Pentru părinții care nu cred că bebelușul trebuie să fie îmbrăcat în roz sau bleu. Arată super cool!

O americancă, pe numele ei Terra, mamă de 4 fete și fotograf pentru copii a avut ideea să facă aceste tricouri pentru că se plictisise de hainele clasice, care e adevărat, nu arată toate spectaculos in poze.

Au iesit niste hainute cool dupa cum se vede si in fotografii.

raspberrytigerbodysuit2__59808.1419986466.451.416

redinfantbodysuit3__98080.1419991050.451.416

grayinfantbodysuit1__92992.1419980993.451.416

pinktottude3__64206.1419990607.451.416

whiterockabilly1__13692.1419989193.451.416

19__07530.1419989930.451.416

 

raspberrytigerbodysuit2__59808.1419986466.451.416

129__18309.1420000468.451.416
sham1__03914.1419997989.451.416

018_copy__56785.1420134812.451.416

Costa intre 25 si 35 de dolari sunt produse in SUA si se livreaza si in Romania. Le puteti comanda, aici.

Copiii din România sunt cei mai fericiți din lume

12729316_10205724503658013_591236962235525823_n

Un studiu internațional arată că noi românii avem cei mai fericiți copii din lume.  WoW! Asta sună surprinzător. Cumva as vrea sa imi scot din minte ca 225 de mii de copii traiesc la limita saraciei si se culca nemancati, asta e genul de date cu care suntem obisnuiti in Romania

Dar azi vorbim despre alt sondaj.  Un sondaj făcut de Children World  si  scos la iveala de presa englezeasca care stim ca nu ne iubeste prea tare.

Copiii de 8 ani din mai multe tări au fost chestionați. Aveți procentele mai jos. E interesant unde stă Norvegia în top și cum Germania si Anglia sunt la coada clasamentului.

314784BF00000578-3449077-image-a-50_1455628738100

Și dacă vorbim de siguranța pe care o simt copiii acasă nu stăm rău deloc.

31482C1400000578-3449077-image-a-51_1455628771486

Si poate tabelul care imi place cel mai mult e legat de încredere. Copiii din România sunt cei mai mulțumiți de felul în care arată și asta ne spune că părinții își fac treaba bine. Cred cu tărie că un start bun în viață ține de încrederea pe care copilul o are, să fie mulțumit de el, de corpul lui, de felul în care arată. Un copil încrezător în el, în forțele lui, care nu e complexat ca are cateva kilograme in plus sau cativa centrimetri in minus are toate sansele sa ajunga un adult echilibrat.

314902AA00000578-3449077-image-m-49_1455631092306

sursa: http://www.dailymail.co.uk/

 

Casca minune: Pentru baia bebelușului fără plâns

casca1

Mariei nu i-a plăcut apa din prima. Un copil cuminte, liniștit, dar totul până la baie. Urla atât de tare, de ziceai că o opărește cineva.

De pe la 6 luni a început să îi placă, pentru că se juca cu tot felul de rățuște și alte animăluțe de cauciuc, creasem un ritual. Și baia a devenit o plăcere. Dar cu o excepție, spălatul pe cap.

Iată că cineva a găsit o soluție perfectă. Această cască minunată, frumos colorată, care protejează ochii de apă și nervii părintelui de lacrimile copilului.

 

casca2

a8d93196524c486eae52ef90124b3364

Mărimile sunt ajustabile. Casca minune se poate comanda aici

Piscina urbană. Super idee de distracție pentru adulți și copii

1382224_733827866718181_3918787839523198018_n
Intr-un Bucuresti mai mult gri decât roz, distractiile pentru adulti par la indemana: cinema, teatru, concerte, sali de bowling…si cam atat 🙂
De multe ori cind mergeam cu Fifi mica la un loc de joaca si ea se arunca in marea de bile colorate, m-as fi bagat cu ea acolo dar m-am abtinut. Cu greu. 🙂
Două fete minunate, Ana și Adina s-au gândit la oamenii ca mine si au adus in Bucuresti un concept genial: Piscina Urbană. O casă plină cu 100 de mii de bile albe. Un loc perfect pentru alungat nervii. Le-am luat pe fete la intrebari ca sa aflu mai multe despre aceasta idee frumoasă.
12316165_727952623972372_7989617087417411255_n
 Cine sunteti voi si cum a venit super ideea?
Suntem un duo A&A (Adina si Ana), cu idei nastrusnice 🙂
Ideea a fost mai degraba dorinta copilareasca de a sari intr-o camera plina cu bile. Era acolo de foarte mult timp, zgandarita de fiecare data cand treceam pe langa locurile de joaca pentru copii unde, normal, ca adult nu ai voie sa intri, nici macar daca te duci cu propriul copil (nu avem niciuna copil, in afara de cel interior care e foarte rasfatat).
In plus, intotdeauna am cautat modalitati inedite de a petrece timpul.. locuri, oameni, activitati noi.. Mai in gluma, mai in serios, un ballpit pentru adulti ne-a parut la amandoua o idee foarte faina. Initiativa celor de la Pearlfisher (Londra) ne-a dat curaj. Ei facusera o instalatie de iarna „Jump In” cu 81.000 bile, care a fost super-viralizata – social media, presa, tv. La scurt timp, la Washington Building Museum se deschisese „The Beach”, cel mai mare ballpit din lume. Contextul a fost bun, pentru ca in aceeasi perioada am descoperit un concurs de idei de afaceri cu finantari europene (Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013), prin care am acoperit o parte din costuri. Asa ca, asta vara, ne-am decis sa ne facem piscina noastra cu bile 🙂
12540627_729925323775102_6794424491599114631_n
12522942_729925327108435_9039623371856160848_n
12592557_729925300441771_204127283605252500_n
Cât a durat să umpleți spațiul cu bile?
Cred ca nu o sa uitam prea curand acea vineri seara cand a ajuns containerul cu bilele 🙂
Spatiul l-am umplut relativ rapid, mai mult a durat sa aducem sacii cu bile in casa (undeva la 100 de saci imensi)
Bănuiesc că voi sunteți primele care au testat ” minunea” ?
Noi si inca vreo 15 prieteni ce ne-au fost alaturi in seara aceea. Am testat „adancimea apei” la fiecare sac de bile pe care il rasturnam in camera.
Asteptam momentul cu sufletul la gura.
12495006_729929047108063_4521845095894546679_n
12509229_729929160441385_1774158387236280494_n
Recunosc ca eu cand am vazut fotografiile m-am gandit ca e un loc unde mi-ar placea sa merg, dar nu cred ca e destinat exclusiv adultilor. Pot merge si copiii? De la ce varste?
Conceptul a fost gandit in principal pentru adulti, tocmai pentru ca noi, copiii mai mari, nu avem acces la spatii de joaca de acest fel. Pana sa demaram proiectul am facut o mica cercetare intre prieteni din categorii de varsta diferite, iar feedback-ul a fost unanim : „daaaa, intotdeauna mi-am dorit sa ma arunc in bilele din spatiile de joaca pentru copii!”
Copiii sunt bineveniti, de la orice varste. Desi abia a trecut o saptamana de cand am deschis, au venit parinti cu copii de 2-3 ani si pana la 13-14 ani. Cei pana in 12 ani trebuie supravegheati in permanenta de parinti, insa suprvegherea se transforma in joaca. E o ocazie foarte buna pentru parinti de a petrece timp cu copilul, sa se joace in voie.
Dupa o ora de zbenguiala, ii vezi cu un zambet mare pe fata, obrajii rosii si parca mai apropiati decat atunci cand au venit. Se intareste conexiunea parinte-copil atunci cand se joaca impreuna.
12522976_729919507109017_6433022981962056716_n
12540530_729929307108037_8313361375725851299_n
Organizati si petreceri la piscina in miez de iarna ?
Da, avem solicitari de petreceri de zi de nastere, venite de la adulti pentru adulti 🙂
Grupurile care ne-au vizitat au fost diverse, de la cupluri care si-au facut surpiza unul altuia, gasca de prieteni sau colegi de birou. Toata lumea a plecat de la noi cu enrgie si voie buna. E foarte fain sa vedem ca ideea noastra reuseste sa faca oamenii fericiti, chiar si pentru o ora.  Din cand in cand e ok sa-ti iei de mana copilul din tine si sa-l scoti la joaca!
O ora de distractie costa 30 de lei. Din partea casei aveti apa si prajituri la discretie 🙂
12417982_729932210441080_7608882981943395809_n
coperta
****
mai multe detalii si fotografii gasiti pe siteul Piscina Urbană.

Primul pat din viața copilului tău poate să fie chic. Chic de mic

IMG_3221

Fifi Mica a dormit în primele ei zile într-un cos mostenit din generatie in generatie, pe care l-am si dat inapoi matusii mele cind micuta a crescut si nu mai incapea la propriu în el.

Am mutat-o in patut  până pe la 3 ani si din patut direct in pat cu noi, dar asta e o alta poveste pe care am sa vi-o spun cu alta ocazie. 🙂

IMG_3205

 

Sunt atâtea cosulete și patuturi acum care mai de care mai frumoase.

Imi tot „clatesc” ochii de cateva zile asa ca am facut o selectie pentru tinerele mame care mă citesc. Imi place ideea de patut mobil cu care pot sa te plimbi prin casă dar si acel cos atasat de pat daca vrei sa tii copilul cat mai aproape de tine.

patut3

cosulet

patut2

patut

patut4

patut5

patut8

patut7

patut6

Unele sunt foarte scumpe, altele sunt acceptabile la pret. Le puteti comanda direct aici

 

 

 

Probleme și solutii legate de pilozitatea la copii

 

* un text de Mihaela Călin

Prietenele mele de la aBeauty Clinique m-au convins sa fac cateva sedinte si de epilare definitiva.

12576131_792541767540702_1995390616_n

Mereu mi-am facut un million de ganduri in legatura cu aceasta procedura. Abia acum am inteles insa cum sta treaba, cand am aflat detalii despre epilarea definitiva de la specialistul clinicii, Andreea Dragomir. Aparatul Yperion Or-Light dezvoltat în Paris, cel care se gaseste la aBeauty Clinique, foloseste tehnologia SPL, mai avansata decat varianta IPL de care auzisem eu. Este mult mai precisa si mult mai eficienta metoda tehnica pe care o utilizeaza acest aparat.

Ce am simtit eu, dincolo de date tehnice, este ca sedinta mea de epilat a fost placuta, iar rezultatele sunt vizibile chiar dupa prima sedinta. Sunt recomandate aproximativ 6 sedinte de epilare, in functie de zona si de pilozitate, tratamentul complet de epilare definitiva se efectueaza pe o perioada de 6-7 luni, apoi intretinerea se va face doar atunci cand este necesar.

Procedura este atat de usoara incat m-a dus cu gandul la ce am tot auzit de la prietenele mele care au copii de diferite varste: ce pot face in cazul pilozitatii copiilor? Asa ca am pus o intrebare la aBeauty. Cei de acolo mi-au spus ca in cazul copiilor mici, 3-6 ani, trebuie mers la medic. Daca medicului pediatru, care vede atatia copii, nu ii atrage atentia pilozitatea copilului in cauza, nu e cazul sa va faceti griji. Multi copii au par destul de pronuntat pana la un moment dat cand pilozitatea dispare natural. Evident ca nu aveti cum sa stiti asta pentru ca nu vedeti dezbracati toti copiii, tocmai de aceea testul “reactia medicului” poate sa scoata din mintea multor mame panicate ca ar exista vreo problema.

Atentie, insa! Nu este voie sa le apara copiilor mici par la axila sau in zona pubiana. Asta arata clar ca e o problema hormonala si trebuie tratata de medicul specialist.

Si daca problema nu este una medicala, dar pilozitatea nu dispare pana la 10-12 ani, atunci trebuie sa acceptati ca e genetic. Adica va seamana sau seamana cu vreo ruda indepartata. Zic sa acceptati, dar nu sa va resemnati. Solutia epilarii definitive este perfecta in aceste cazuri. Procedura poate fi efectuată de la vârsta de 14 ani, doar cu acordul părinților. E dificil sa duci un copil de 14-15 ani la epilat cu ceara. In plus, pot aparea probleme de piele. Epilarea SPL este si o procedura usoara, mie nu mi-a lasat urme de niciun fel (uneori poate aparea o usoara roseate pentru cateva ore) si, foarte important, nedureroasa. Cel mai bine este insa ca prima sedinta sa fie facuta, in cazul fetelor, dupa primul ciclu menstrual. Asa este clar ca s-a ajuns la un echilibru hormonal deja. Si bineinteles, numai cu acordul parintilor.

12570952_792541720874040_1199922465_n

Informatiile de mai sus le-am aflat doar punand cateva intrebari specialistului clinicii aBeauty Clinique cu gandul la o problmema despre care tot auzeam in randul mămicilor din jurul meu. Daca mergeti pana acolo, cu siguranta echipa aBeauty, in frunte cu Andreea Dragomir, asistent medical, va poate raspunde la toate intrebarile. Adresa clinicii si alte informatii utile le gasiti aici: www.abeauty.ro

Minionii care fac din spălatul pe dinți o joacă

Seara la culcare sau dimineața la prima oră, ritualul spălatului pe dinți nu e de multe ori ușor. Copiii nu vor să lase joaca pentru periuța de dinți. Și atunci căutăm tot felul de tertipuri.

Iată o inventie legata de  desenele animate in mare voga acum: Minionii.

Automatul care da cantitatea potrivita de pasta de dinti pentru periuta.  Minioni cu un ochi sau doi . 🙂 E foarte simplu de utilizat, se curata usor si economisesti si pasta de dinti.

Costa 18 dolari si se livreaza si in Romania.

Il puteti comanda aici.

Minions-Automatic-Toothpaste-Dispenser-06

Minions-Automatic-Toothpaste-Dispenser-05


Minions-Automatic-Toothpaste-Dispenser-03

Minions-Automatic-Toothpaste-Dispenser-02

Minions-Automatic-Toothpaste-Dispenser-01

d9b363b9685945a78da45b1ec5246ad4 (1)

34d38d5f21bb45d9a712350ea1c36935 852c8b863349424390dfeb2cf219b325

Cititul, o joacă de copii

M-am gandit sa va fac propuneri pentru cadouri de sarbatori pentru ca niciodata nu e deplasat sa ii faci o sugestie desteapta lui Mos Craciun, mai ales daca vorbim despre educatia copiilor.

Am descoperit minunatele carti Usborne pentru copii, de la cele mai mici varste pana la adolescenta. O selectie atenta de texte pe intelesul lor, carti ilustrate cald si cu multa atentie.

Editura Usborne are o experienta de 40 de ani, a castigat numeroase premii internationale si bucura copiii de orice varsta, de la bebelusi, pana la tineri adulti.

cititul

 

cititul12

cititul8

cititul7

cititul6
Cred ca limba engleza a devenit usor obligatorie in zilele noastre si mi se pare foarte bun conceptul de la Usborne: mii de carti, pentru toate categoriile de varsta asa ca de la invatarea primelor cuvinte pina la descoperirea frumusetilor lumii ai ce sa alegi.

cititul1

cititul9

cititul7

Oferta incepe cu exemplare pentru bebelusi. Sunt multi care mustacesc pentru ca nu inteleg la ce ii trebuie o carte unui copil pina la 1 an. Ce intelege? Din experienta proprie va spun ca nu e niciodata prea devreme sa ii pui copilului in palme o carte. Pentru cei mai mici dintre cei mici sunt exemplare din cartoane speciale cu colţuri rotunjite ca sa nu se raneasca . Am crescut-o pe Maria din primul an cu multe carti in jur si poate de asta acum aud tot timpul: Mami, imi iei si mie o carte?

12308328_1497624493866048_3121558884527214123_n

cititul2

cititul17

cititul14

cititul15

12347943_1499417647020066_2674608098539166189_n

10394062_1498334127128418_8227009160994310997_n

12310543_1498334090461755_5558466278839501842_n

12301514_1499417350353429_97317948301712222_n

cititul4

Nu uitaţi: Cititul chiar este o joacă de copii.

Puteti face comenzi direct la cartibrasov@gmail.com, dar mai intai intrati pe pagina de Facebook: Cititul, o joacă de copii.Gasiti acolo toate detaliile si sute de fotografii cu exemplare din cartile Usborne.

Spor la cumpărături deştepte 🙂