10 lucruri pe care trebuie să le știți dacă mergeți la Disneyland Paris

1. CAZAREA

Cazarea trebuie rezervată online. Există două variante: să te cazezi în interiorul parcului și dacă alegi asta sunt oferte ale hotelurilor care includ și biletele de acces la distracție sau să te cazezi în exterior. Varianta asta am ales-o și noi și a fost mult mai ieftină, am stat în cartier la Val de Europe la o stație de tren de Disney. Apartamentul în care am stat l-am găsit pe Booking, e la 3 minute de mers pe jos de stația de tren și cu tot cu călătoria faci cam maximum 15 minute pînă la parcurile de distracție Noi am fost două mame cu fetele noastre și am plătit 180 de euro de familie pentru 2 nopți. Pentru un apartament cu 2 dormitoare într-un cartier foarte elegant și sigur. ( să nu va mai spun că era la 5 min de un mall, un outlet etc ) Desigur te poți caza și în Paris, dar faci mult pe drum și oricum nu ieși mai ieftin la cât costă minisculele camere să le închiriezi. În plus pierzi foarte mult pe drum.

2. BILETE DE ACCES

VĂ recomand să le luați tot de pe net sunt mai ieftine, mă rog  dacă putem să spune ieftin . Am plătit 150 de euro pentru mine și 133 pentru copil pe 2 zile de acces în ambele parcuri Atâta a fost în perioada asta, sunt perioade în care e mai ieftin va recomand să va uitați aici pe site ul lor.

3. ATRACȚIILE

Sunt cozi mai mari sau mai mici în funcție de ora și perioada. Am auzit că sunt zile din n în care nu e aglomerat, nu prea cred, noi am fost la început de noiembrie și era full și n-am fost în weekend. E drept că era vacanță de toamna a copiilor în franța, dar acolo cred că 90 la sută din public era format din turiști. Există fast pass,  puteți cumpăra de aici, costă pînă la câteva sute de euro, dacă ted au banii din casă afară și nu te lasă să stai la cozi. Apropo de cozi și de traseele pe care o să le faceți ( noi am parcurs în  a doua zi 15 km pe jos!!! ) e bine dacă aveți un copil  mai mic să închiriați un cărucior costă 10 euro pe zi dar va salvează de niște plânsete, acele momente cînd copilul nici nu mai poate să meargă dar nici nu se lasă dus din parc.

4. MÂNCAREA

Vestea proastă e că mâncarea e jalnică și scumpă. Mama și tata lui junk food. Dar, vestea bună e că mai găsiți pe ici pe colo un iaurt sau o salată, dar cel mai important e că te lasă să intri cu mâncarea ta de acasă așa că sandvișuri, biscuiți, fructe, feel free să puneți în rucsac ce vreți. Vă recomand această variant mai ales dacă nu sunteți cazați în parc.

5. MAREA PARADĂ

La 17.30 zi de zi e cel mai frumos moment al zilei. Parada nu ai voie să o ratezi, dacă nu vezi asta te-ai dus degeaba la Disney. Parada se desfășoară pe bulevardul principal și e foarte important să mergeți acolo cu 30 de minute chiar 45 de minute înainte să înceapă ca să prindeți un loc bun. Chiar dacă este foarte aglomerat, lumea e extrem de civilizată și dacă ajungeți cu 5 minute înainte și deja trotuarele sunt pline veți fi uimiți să vedeți că oamenii va lasă copiii să între în primul rând. Trec personajele în care minunate, dansează în față copiilor. Momentul apariției Elsei declanșează o isterie generală în rândul copiilor.

6. SHOW-UL DE SEARĂ

Începe fix la 10 seara când se închid porțile la Disney. Totul se întâmplă în jurl Palatului roz. Proiecții pe palat, jocuri de apă și lumini.Artificii mai ceva ca la Revelion și muzica din cele mai frumoase basme ale copilăriei.  E magic. Vă recomand să găsiți un loc nu lipiți de palat la câteva zeci de metri e perfect, dacă urcați copilul pe o bancă sau o bordură ar fi minunat ( dacă îl puteți ține în brațe și mai bine pentru el ) că să vadă tot spectacolul

7. CUMPĂRĂTURILE

Aici e aici 🙂 Sunt magazine peste tot. La fiecare atracție mare când ieși ai un magazin, pe tematică fete, băieți, MInnie, Mickey, jucarii, haine, suveniruri. Totul e să ai curaj să spui copilului la un moment dat stop. Va recomand să le explicați copiilor că faceți cumparturile la final de zi, e un magazin imens la ieșire, găsiți de toate.

8. APLICAȚIA

E vitală, ai harta parcurilor, e un fel de Waze pentru Disney cum spunea cineva, vei acolo unde sunt cozi câte minute durează și te ajută să alegi atracțiile mai puțin agomerate. În plus, afli și ce atracții sunt închise

9. CÂȚI ANI TREBUIE SĂ AIBĂ COPILUL CA SĂ SE BUCURE DE EXPERIENȚĂ?

Câți ani trebuie să aibă copilul că să înțeleagă ceva? Uite, aici cred că e la latitudinea fiecărui părinte. Am văzut de la bebeluși pînă la adolescenți veniți cu bunicii. Maria la cei aproape 10 ani a gustat din plin toată experiența. Aș spune să consultați în aplicație sau pe site lista atracțiilor pentru că sunt multe unde sunt restricții de vârstă și înălțime

10. BUGETUL

Al nostru a fost de 750 de euro un adult și un copil Am plătit 200 de euro pe biletele de avion  pentru amândouă( Blue Air oferta de iarnă) 283 de euro accesul, 180 de euro cazarea, 87 de euro transfer dus întors la aeroport ( era o problema cu trenurile spre Disney, se lucra pe o porțiune și trebuia să schimbăm cu un autobiz așa că am preferat varianta taxi ).

 

***

Disney este despre copilărie, despre magie, trebuie să vă lăsați nervii și pragmatismul de adulți acasă și să înțelegeți că toată povestea este despre și pentru copii.

Răbdarea e esențială și umorul e neapărat. Gândurile de oameni prea serioși e musai să le uitați.

Într-o zi poate o să vă povestesc în ce mașinuțe m-am aventurat sau cum mi-au dat lacrimile cînd a apărut Elsa. Da, merită să duci copilul la Disney, chiar dacă asta înseamnă să renunți la vacața voastră la mare într-o vară.

Pentru un copil nu cred să fie vreo destinație care să mai aducă atâta bucurie. Poate doar Laponia 🙂

 

 

 

Un gând despre &8222;10 lucruri pe care trebuie să le știți dacă mergeți la Disneyland Paris&8221;

  1. Florina zice:

    Buna ziua,

    Am vrea sa mergem si noi in luna noiembrie. Am vrut sa va intreb daca ploua si e vremea urata ne
    putem bucura de experienta Disneyland? Sunt toate ride-urile deschide pe ploaie? Mai are loc parada?

    Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.