Am mai povestit pe blog cum am luat decizia să nu mai spun niciodată, niciodată.
Aseară am fost la o cină de degustare la The Beef Club, noul resturant de fine dining deschis în Dorobanți lângă televiziune.
Decorul e un amestec între clasic și industrial. Îmbină pictura murală cu lămpile vintage și sculpturile metalice create de artiști și artizani americani. Atmosfera dată de muzica live și discreția chelnerilor care servesc impecabil m-a dus direct cu gândul la atmosfera din Mad Men, parca ma asteptam sa îl văd la o masă pe Don Draper.
Dar, să vorbim despre mâncare: în premieră pe țară am mâncat vită australiană. Am gustat cu reticență pentru că facea parte din mâncărurile din seria #niciodatăniciodată. Acu ce să vă spun: e cea mai bună carne pe care am gustat-o în viața mea? Vă dau voie să râdeți pentru că nici eu nu știu de ce creierul meu pune bariere în fața papilelor gustative. La fel am făcut și cu creveții. Am jurat că nu o să mănânc niciodată și acum sunt dependentă de ei. Dar, să revenim la vita adusă din Australia. Aseară cu sos de trufe. Dumnezeu pe pământ 🙂
Am gustat si foie gras.ul dar și iubiții mei creveți în sos de mango cu unt și cu icre negre. La final dulcele, tort de ciocolată cu amaretto.
Am plecat cu regretul că alergând de la o întâlnire la alta am mers cu mașina așa că n-am putut să testez vinurile. Mi-a plăcut foarte tare ideea de a aduce un somelier care a explicat exact ce vinuri se potrivesc pentru fiecare carne în parte.
Concluziile mele: Nou deschisul The Beef Club e wow. In timpul zilei e perfect pentru o întâlnire de afaceri mai ales ca exista un daily bussines lunch menu ( cu o selectie foarte buna ), iar seara atmosfera e potrivită pentru o întâlnire cu iubita, deși domnii la costume fine puneau la cale afaceri și aseară la ore târzii. E un loc fin, discret și are o intimitate pe care n-am prea întâlnit-o în București.