Le-am văzut prima dată anul trecut în faimoasa librărie Lello din Porto, Portugalia. Știu că am râs cu prietena mea Ana: Cum ar fi să ne apucăm de colorat ? :))
Apoi, după câteva luni am văzut la Cărturești că a apărut un stand întreg.
E o idee foarte faină de cadou pentru a surpinde pe cineva dar sunt ele mai mult decât niște daruri deosebite? Am citit mult pe net si am aflat ca sunt metoda de terapie si tocmai de aia am intrebat-o pe prietena mea Gabriela Minescu, psiholog de meserie care e treaba cu aceste cărți de colorat pentru adulți, ne ajută la ceva?
Iată 10 motive pentru care adultii ajung sa iubeasca aceste carti specifice pana acum copilariei.
1. O sesiune de colorat stimulează creativitatea
2. Coloratul ne face pe noi ca adulți să ne adunăm, să ne concentrăm mai bine
3. Pentru parinti este un mod excelent de a se conecta cu cei mici
4. Carl Jung a fost primul care a vorbit de beneficiile coloratului pentru creier si pentru reducerea stresului si anxietatii
5. La psiholog în terapie se recomanda ca alternativa la meditatie. Multi o prefera meditatiei pentru ca le este foarte dificil sa se detaseze si sa „isi calmeze mintea”
8. E dovedit ca pe copii coloratul ii calmeaza, e ca o actiune de evadare, cu linii trasate, cu contururi prestabilite, dar care le da copiilor libertatea de a alege cum vor arata acele imagini la final. Acest lucru contribuie la reducerea anxietatii – mai ales in cazul copiilor cu frica de esec, nesiguri pe abilitățile lor