Danubius Health Spa Resort Bradet. Hotelulantistres

*text de Diana Elena Butoi

 12 septembrie. Bucuresti. Verde. Asa a inceput experienta Sovata. Intr-o nuanta pozitiva de green, in autocarul vesel am fost intampinati cu o masa sanatoasa. Primul pas spre weekendul healthy ce urma. Aceeasi nuanta pozitiva s-a pastrat pe toti cei 350 km pe care i-am parcurs de la Bucuresti la Sovata, si mai exact la Danubius Health Spa Resort Sovata.

Drumul lung a trecut repede totusi avand in vedere compania. Am ajuns la Hotelul Bradet din Sovata si au inceput suprizele. Am fost cazata intr-o camera spatioasa, super luminoasa si luxoasa. Intotdeauna am spus ca privelistea face toti banii si aici chiar asa a fost. De pe terasa camerei mele puteam admira Lacul Ursu.

In camera o sticla de vin si surprize dulci ca deh veneam de la sute de kilometri 🙂

Am ramas uimita de eleganta acestui hotel dar si de servicii: un restaurant unde am mancat prima data in viata mea carne de cerb 🙂 si unde la mic dejun am fost surprinsa de portiile de gris cu lapte ca la mama acasa, o cafenea, sala de evenimente ( locul perfect pentru o nunta mare, mare ).

Punctul de atractie e insa Centrul Wellness. Un spatiu antistres absolut impecabil. Turistii gasesc aici impachetari, tratatemente ginecologice, dermatologice, jacuzzi, piscine cu apa dulce si sarata, cure, sauna, tratamente cosmetice, fitness, masaje, electroterapie, kinetoterapie etc. cred ca si cel mai mare carcotas nu are ce obiecta, chiar ai de unde alege.

Deschiderea hotelului a fost evenimentul weekendului in Sovata pentru ca nume mari din turismul romanesc au venit sa asiste la acest botez, de la sefii din Ministerul Turismului pina la primarul orasului Sovata.

La conferinta de presa am aflat tot felul de detalii care ne-au aratat dimensiunea acestui business.

Din punct de vedere istoric, constructia complecului hotelier Danubius Hotels Groups a avut loc intre 1970-1983, fiind format din Hotel Danubius Health Spa Resort Sovata ****, Danubius Health Spa Resort Bradet **** si Hotel Faget**, cele 3 hoteluri avand impreuna o capacitate de 1000 de locuri de cazare in 400 camere duble.

Hotelul Danubius Health Spa Resort Bradet **** dispune de 88 camere cu aer condiţionat şi 5 apartamente.

Hotelul Danubius Health Spa Resort Sovata **** dispune de 168 de camere.

Hotelul Faget** dispune 134 camere si 2 apartamente.

S-au investit 7 milioane de euro in Hotelul Bradet si s-au efectuat lucrari de renovare si constructie timp de un an jumatate pentru ca standardele sa creasca de la 2 stele, la 4 stele. Modernizarea hotelului a avut loc in 2 etape, astfel prima jumatate a hotelului a fost modernizata in 2013, in paralel cealalta parte a hotelului nemodificata functionand, ca veniturile din cazari sa nu se piarda, iar la 1 octombrie 2013 hotelul s-a scos din functie pana la data de 1 iunie 2014, cand hotelul a fost verificat si modernizat complet.

Hotelul Danubius Health Spa Resort Bradet este singurul hotelul care are servicii antistres, servicii bazate pe Programul Antistres Danubius Health Spa Bradet, program acredit in Managementul Stresului de catre Institutul International de Preventie de la Munchen. Programul este destinat unui public larg, si anume persoane care duc un ritm de viata alert, mamelor, celor care nu beneficiaza de odihna optima si suficienta etc.

Programul Antistres este bazat pe Principiul six senses, adica bucuria celor 5 simturi, al 6-lea fiind cel de relaxare si regasire de sine.

Programul incepe cu un consult medical, cu 2 sedinte de consiliere psihologica si medicala, continua cu 13 proceduri ( masaj medical, masaj dubacal, magnetoterapie, bai galvanice, oxigenoterapie, inhalatii, electroterapir, impachetari cu manol, gimnastica, bai relaxante etc), proceduri alese de medic, psiholog si client impreuna.

In cadrul complexului se poate face terapie body&mind, iar outdoor , la Lacul Ursu, situat la 180 metri de hotel se pot face exercitii fizice, precum alergat pe banda special amenajata.

In plus, o alta particularitate este camera special destinata persoanelor alergice, situata la etajul 3, care poate fi reglata in functie de alergie.

Hotelul este destinat in special turistilor romani dar mai vin si ungurii, nemtii sau basarabenii. Bucuria investitorilor e mare pentru ca media de varsta a clientilor scade, sunt din ce in ce mai multi tineri care aleg sa vina la relaxare in vacanta.

2 detalii importante:

– hotelul dispune de un medic specializat pe infertilitate de cuplu, si se focalizeaza pe fertilizarea in vitro, pe metode naturale de obtinere a sarcinei prin apa sarata si namol, cu rezultate extraordinare.

– este hotelul unde poti sa mergi cu copii dar si sa te relaxezi total pentru ca aici exista o gradinita cu personal specializat, cu educatoare si animatoare.

Pachetele gandite de managerii hotelului sunt in functie de nevoile fiecarui client:

390 lei/persoana pentru o saptamana pentru Pachetul Antistres cu 13 proceduri (consultatie medicala, 2 consilieri antistres, 13 proceduri: masaj, bai, magnetoterapie, oxigenoterapie, inhalatii, impachetari etc)

419 lei/persoana pentru 2 nopti demipensiune, masa de pranz, mic dejun, gimnastica in piscina/sala, acces nelimitat la centrul Spa(bazine cu apa dulce si sarata, piscina, jacuzii, sauna, fitness ), o baie/solar.

480 ron/ persoana pentru cazare 4 nopti cu demipensiune, coctail, acces nelimitat la Spa, 6 procedur de relaxare.

1090 lei/persoana pentru cazare 5 nopti, demipensiune, acces nelimitat la centrul Spa, consultatie medicala+5 tratamente medicale

1290 lei/persoana pentru cazare 5 nopti, demipensiune, acces nelimitat la centrul Spa, consultatie medicala+10 tratamente medicale

Nu va mai bat la cap cu detalii, gasiti toate informatiile pe siteul hotelului.

Revin cu partea cea mai placuta a acestei vizite: petrecerea de deschidere 🙂 Cine spune ca in provincie oamenii nu se distreaza la nivelul Bucurestiului habar nu are ce vorbeste. Partyul a fost animat de Andi Moisescu si de trupa Marfar. Mancarea, muzica, bauturile…totul a fost la inaltime.

Petrecerea a inceput cu un concurs in stilul #hotelBradetantistres, in care invitatii trebuiau sa depuna cate un obiect care ii streseaza in viata de zi cu zi, iar cel mai original va fi premiat cu un weekend la Hotelul Bradet pentru a elimina stresul cauzat de obiectul respectiv.

Castigatorul a fost Cristian Francu, care a depus un plic pe care scria „ANAF”, votul fiind unanim si raspunsul sincer fiind premiat cu zambete, aplauze si un weekend antistres.

Desi eram cea mai tanara, recunosc deschis ca oamenii la a doua tinerete se distreaza mult mai bine, stiind exact de ce sunt la petrecerea Antistres, bucurandu-se de fiecare melodie a anilor 80-90, fredonandu-le si dansand specific pe fiecare dintre ele. Compar cu petrecerile moderne, unde muzica este doar un beat care se repeta, fara versuri si unde cei de varsta mea sunt prea ocupati sa stea pe telefoane dand check-in, facand poze pentru facebook si spunand tuturor cat de mult se distreaza incat uita sa se distreze de fapt ! Era sa uit: Andi Moisescu. Un adevarat profesionist, super comunicativ cu toata lumea, modest si cu un umor de mega bun simt # like. El a introdus in scena la final „mic tort” din care au gustat toti cei peste 700 de invitati.

Asta a fost destresanta zi de vineri.

Sambata dimineata a inceput cu baie in piscina cu apa dulce si in apa sarata pentru relaxare dupa o noapte plina de zambete, muzica si dans, a continuat cu micul dejun, mancarea fiind din nou foarte variata si ireprosabila si s-a incheiat cu vizita la Lacul Ursu, la Salinele Praid si cu un alt drum de 5 ore spre Bucuresti, cu regret de ramas bun pentru #hotelbradetantistres si cu promisiunea ca vom reveni aici dupa nopti albe si zile negre, ca sa ne gasim echilibrul mental, fizic si sufletesc!:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.