Beauty by Beauty cu Ana-Maria Roman: Povestea sprâncenelor perfecte

Am postat pe facebook niste sprancene tatuate de’ am ingrozit toata lista mea de prieteni.

sprancene urate

Ei bine, problema sprancenelor oribile mi-a sarit in ochi dupa ce am vazut pe facebook fotografia unei „doamne”, care din lipsa de educatie si probabil, din prea mult prost gust, isi desenase niste sprancene dreptunghiulare la baza, arcuite si foarte lungi. Intre sprancenele ei si ale unei dansatoare de night club, nu era nicio diferenta. Si atunci mi-am dat seama ca sprancenele te definesc, te pot descrie ca om, te pot urati sau infrumuseta. Sprancenele iti regleaza expresia, ele se misca in functie de emotiile pe care le ai, ori unele gresit desenate pot sa exprime altceva. De aceea e important ca ele, daca nu te pricepi, sa fie ingrijite de un specialist. Am decis sa apelam la cel mai bun in domeniu. Cineva care cunoaste atat psihologia frumusetii, impactul trasaturilor unui chip cat si CUM sa imbunatatesti ceea ce deja ai.

68145_836682603071197_3270427592244110261_n

Lizi Şerbănescu..

este psihoestetician. Adica un psiholog al frumusetii. Habar n-aveam ce inseamna asta dar am fost tare incantata de ideea de a ma intalni cu ea. Mai ales ca de la o varsta, interesul pentru frumusete creste direct proportional cu pierderea ei. Acum 10 ani ma amuzam de ideea botoxului (aparut in strainatate) ca acum sa stiu totul despre el. Si despre toate celelalte substante care ar putea sa combata gravitatia.

11896260_923771957695594_315818075636120911_n

Cabinetul…

…e sic, cu o oglinda mare luminata, muzica in surdina, parfum fin.. Ai impresia ca esti la spa. Atmosfera se potriveste foarte bine cu felul de-a fi al lui Lizi, care e calda, zambitoare, luminoasa. Si cum nu exista cabinet de psiholog, fie el si de beauty, fara canapea, ne-am pus si noi la povesti imediat cum am ajuns. Din proprie experienta va recomand sa nu o intrebati ce varsta are deoarece va stricati tot cheful. Lizi, desi un om extraordinar, sfideaza natura cu neobrazare (pe bune!) Si daca sunteti si persoane ocupate, fara timp de sala, cu niste colacei in plus, amatoare de ciocolata, sa NU o intrebati cum se mentine asa subtirica! O sa va explice cum imparte obligatiile familiale cu antrenamentele la sala si cum exista timp pentru toate. Umilinta totala! NOROC ca e psiholog si dupa ce se uita asa, putin la tine, incepe sa iti vorbeasca despre calitatile fizice pe care le ai si mai uiti din ce ti-a spus la inceputul sedintei.

Am ales…

..sa imi corectez sprancenele dar Lizi are tratamente de toate felurile la care puteti apela: mezoterapie, cosmetica, etc. M-a asezat in fata unei oglinzi mari cu baie de lumina si a inceput.. A luat rigla si lucrurile pentru mine au devenit foarte complicate.

11219011_927525323986924_7970825461222918127_n

Geometria sprancenei

Unghi, proportie, distanta, curba, linie… niste chestii. Eu am terminat liceul acum muuulti ani si oricum cred ca geometria plana am invatat-o in generala. Ideea e ca orice chip de om, la fel ca toate lucrurile in natura, e format dintr-un echilibru de proportii. Ca sprancenele mele sa fie perfect aliniate la celelalte trasaturi ale fetei, Lizi mi-a desenat cateva linii care sa o ajute sa le modeleze.

De exemplu, baza sprancenei, nu are cum sa vina mai in interior decat limita interioara a ochilor. Coada lor nu trebuie sa coboare pana la linia ochilor deoarece iti da o privire trista, de ochi cazuti. Toate aceste linii se calculeaza insa la milimetru. La final, eram toata desenata si aratam ca doamnele alea care urmeaza sa intre la operatie estetica faciala doar ca Lizi nu urma sa se foloseasca de ac ci de magie.

masuratorile

 

pensare

actiune

 

Vopsitul

Dupa trasarea lor, Lizi m-a pensat, apoi mi-a vopsit sprancenele. „firul devine mai gros” mi-a explicat. Si asa e, sprancenele au devenit mai voluminoase. Culoarea folosita pentru sprancene a fost aceeasi cu a mea.

11889619_927525383986918_4142432561158869221_n

 

Trasarea conturului

Pentru a evita pigmentarea sprancenelor, desi Lizi se ocupa si cu asa ceva, in cazul in care aveti goluri, psihoesteticianul meu a luat o mica trusa de desenat sprancene formata din doua culori, una deschisa – pentru baza si coada sprancenei si una putin mai inchisa, pentru mijlocul ei. NU negru! Nu e nimic mai oribil decat doua sprancene negre, de la un cap la altul, inclusiv la brunete.

detaliu

sprancene_lizi_1

Iluzia optica..

..prin care Lizi mi-a marit pleoapele a fost sa foloseasca un creion deschis la baza sprancenei. Pe toata lungimea ei. Dupa ce l-a trasat, l-a „blendat” in asa fel incat sa para doar o linie de lumina. Si uite cum plecam eu de la psihoestetician cu o privire mai plina, mai radianta si cu sprancene perfecte.

sprancene_lizi

 

detaliu

sprancene final

Mi-a placut foarte tare Lizi si am ramas uimită si de preocuparea ei pentru fetele de liceu.

Stim bine N cazuri in care fete de 15-16 ani raman fara spancene in incercarile lor de a se face mai frumoase. sau care se machiaza mult prea mult.

Lizi a sustinut seminarii pornind de la aceste probleme in mai multe licee din Bucuresti. Ideea de la care au pornit aceste ore de dirigentie in materie de frumusete e simpla: De la partea teoretică, utilizând observația, analiza și trecând la partea practică, le voi învăța pe tinerele adolescente cum e bine să ne machiem sau nu. Pentru a le ajuta să discearnă între: mi se potrivește și nu mi se potrivește.

Pe Lizi o gasiti aici: http://consiliereestetica.ro

fotografii de Ovidiu Craiciu.

* articol din seria Beauty by Beauty  cu Ana Maria Roman

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.