Artă din cer la Teatrul Național Bucureşti – Premiera UFO

Am fost duminică seara la prima premieră din această stagiune la Teatrul Național Bucureşti . În scenă, piesa UFO, scrisă de unul din cei mai talentați tineri din dramaturgia rusă, Ivan Vyrypaev.

O oră și 20 de minute de emoție pură într-un spectacol neconvențional pus în scenă de regizorul Bobi Pricop.

Ada Galeș, Istvan Teglaș, Ciprian Nicula, Mihai Călin, Raluca Aprodu, Medeea Marinescu, Ion Caramitru au fost cei 7 magnifici minunați ce și-au spus monologurile unul după altul pe o scenă care se învârte într-un show multimedia cu proiecții și filmări live.

Fiecare personaj povestește experiența proprie a întâlnirii cu extratereștrii. Ce au fost înainte, cum au reacționat în timpul întâlnirii și ce s-a ales din viețile lor apoi.

Zgomotul, nervii, frământările, drogurile, zbaterea, stresul, ura, certurile de zi cu zi, trădările, singurătatea. Bubele omului modern sunt întoarse pe toate părțile și practic „trezirea” fiecărui personaj ne amintește un lucru aproape banal: liniștea e starea cel mai greu de obținut. Puși în fața șocului, oamenii uită de nimicuri și își dau seama că nu banii, averile sau funcțiile le aduc calmul în suflet.

O piesă care mi-a adus aminte că prietenia, dragostea, familia, încrederea în sine și optimismul pot învinge anxietatea și chiar depresia.

Mergeți la TNB să vedeți UFO.

Nu sunt critic de teatru, nu pot emite în domeniu mari judecăți de valoare, dar mie ca simplu spectator iubitor de teatru UFO mi-a plăcut mult. Actorii sunt fabuloși, scenariul e îndrăzneț, regizorul curajos, decorul demn de vremurile noastre. Cred că e un spectacol care poate sta în picioare pe orice scenă mare din lumea asta.

Mi-a plăcut enorm Ada Gales, o actriță tânără, fragilă, dar cu o forță și o charismă care cred că pot să o ducă foarte sus.

Mai multe detalii despre spectacol găsiți aici:

 

Foto: Adi Bulboacă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.