Concurs! Hai cu mine la FEST(IN) pe BULEVARD

Toamna mea incepe cu teatru. Am vazut zilele trecute O poveste simpla, o super piesa la Nottara. Actorii s-au intors in spatiul de pe Magheru, acolo unde le e locul, acolo de unde ii stie toata lumea.

Conducerea de la Nottara pune la cale un super festival ajuns deja la a IV a editie. FEST(IN) PE BULEVARD o sa ridice nivelul cultural in octombrie cu 31 de reprezentatii. Sunt 13 zile de festival si 600 de oameni implicati.

14469405_1271743899516449_643228758_n

Am acceptat cu bucurie sa fac parte din echipa blogerilor care sustine acest frumos eveniment si a trebuit sa aleg o tara, de fapt un teatru din strainatate care vine la FEST(IN) PE BULEVARD.

Si am ales Bulgaria pentru 2 motive:

  1. Sunt fan Bulgaria de cand ma stiu . Imi plac bulgarii cu umorul lor. Sunt mucaliti

  2. Mi-a placut piesa din festival care se va juca la Nottara

    afis-plakat_nora_22

Nora (sau O casă de păpuşi) este una dintre piesele de referinţă ale lui Ibsen, care, ca multe dintre scrierile sale, au fost considerate scandaloase pentru că puneau la îndoială rolul tradiţionale din societate. Nora, protagonista piesei, îşi părăseşte soţul şi copiii în încercarea de a se descoperi pe sine, lucru de neconceput în 1879, când a avut loc premiera.  O casă de păpuşi a avut parte de numeroase montări în întreaga lume, precum şi se ecranizări la Hollywood, cum ar fi cea din 1973, cu Jane Fonda în rolul Norei. Participarea Teatrului Dramatic şi de Păpuşi din Vraţa face parte dintr-un parteneriat de lungă durată dintre Teatrul Nottara şi cel bulgar. Trupa bulgară a fost prezentă în toate cele trei ediţii anterioare ale FEST(IN) pe Bulevard, unde a prezentat Liselotte şi luna mai de Pozsgai Zsolt în 2013, Fasole de Elin Rahnev în 2014, şi Tatăl de August Stindberg în 2015.

nora4

nora5

Acum ca v-am dat toate detaliile despre piesa pe care o sustin va provoc la concurs. Trebuie sa faceti 2 lucruri

  1. Lasati aici pe site la comentarii prima voastra amintire legata de teatru, primul spectacol pe care la-ti vazut
  2. Descărcaţi cover-ul de mai jos, puneţi-l pe pagina voastră de facebook 14483388_1271741039516735_371509011_n-1

     

     

    Am 3 premii pentru voi:

    1.      O invitaţie dublă la spectacolul Nora

    2.      Cartea Nora de Henrik Ibsen, audiobook

    3.      Un pack de bere Staropramen

Concursul incepe azi si se incheie pe 9 octombrie. Pe 10 dimineata aleg castigatorul. Succes!!!

9 gânduri despre &8222;Concurs! Hai cu mine la FEST(IN) pe BULEVARD&8221;

  1. Ana Maria Gheorghe zice:

    Nu mai stiu cum se numea prima piesa de teatru la care am fost. Era la teatrul Ion Creanga si am mers cu doamna invatatoare. Eram in clasa 1. In schimb pot sa iti spun ca Tache Ianke si Cadar este piesa de teatru pentru care am mers de cel putin 20 ori la Teatru National sa o vad in aceea distributie memorabila Gheorghe Dinica,Radu Beligan si Marin Moraru.

  2. Julieta zice:

    Îmi amintesc din copilărie când am văzut, la teatrul de copii, Cenusareasa și am concluzionat eu, că nu mă fac actriță ca să nu ajung cenusareasa! :))))) La orice vârstă teatrul esre minunat!

  3. Roxana N. zice:

    Prima amintire legata de teatru… asta da test! Ce-i drept, spre rusinea mea, am pus pentru prima data piciorul inr-o sala de spectacol, ca spectactor, la varsta de 25 de ani. Adica anul trecut, la TNB. Ca sa fiu complet sincera, nici macar nu-mi amintesc numele spectacolului, atat de fermecata eram de interiorul teatrului, de miros si de forfota oamenilor. Imi amintesc, in schimb, ca personajele purtau nume rusesti, era un soi de comedie, la care chiar am ras. Staaai, mi-am amintit. Piesa se numeste „Intre noi e totul bine”, in regia lui Radu Afrim. Au jucat fantastic Dorina Chiriac, Marius Manole, Istvan Teglas, Florentina Tilea, Liliana Ghita, Natalia Calin si Cezar Antal. Sublim! 🙂

  4. Minescu Gabriela zice:

    Am fost la Doi pe un balansoar cu mama.Nu aveam mai mult de 8 ani.Am plecat fascinata acasa fascinata( si indragostita de Emil Hossu).
    Si acum imi revine starea aceea in minte.

  5. Lazar Adrian zice:

    Se intampla in 2005, anul in care am ajuns in Bucuresti. Am urmarit piesa Alex şi Morris. Am avut onoarea sa ii vad pe Stefan Iordache si Mitica Popescu. Imi doream tare mult sa vad prima mea piesa de teatru. Mi-a placut foarte mult. Imi facusem obiceiul sa merg saptamanal la teatru. Intre timp am reusit sa bifez toate teatrele din Bucuresti. Pentru mine a fost si va fi marea mea pasiune: Teatrul!

  6. Anca L. zice:

    Prima mea piesa de teatru a fost in 2009. Am vazut Epopeea lui Ghilgames la Teatrul Odeon. Cu adevarat o capodopera, care a durat 4 ore si nu m-am plictisit nicio secunda 🙂 Multumim pentru concurs!

  7. Alina B zice:

    Prima amintire legata de teatru…in liceu, obligati si insotiti de d.na diriginta( ii era teama ca vom pleca si nu vom sta la piesa! A fost peste asteptarile mele de frumos, emotionant si mi.a deschis apetitul pt teatru! Multumesc, d.na diriginta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.