Aventurile DANANA(Dana, Ana si Ana) la Marea Neagră în Bulgaria

Danana este porecla pe care le-a dat-o un scriitor. Ana Maria Roman, Dana Enache si Ana Maria Bujor sunt prietene ca in filme.  Au o relatie pe care eu personal o invidiez. Desi sunt super ocupate isi fac timp una pentru alta mereu, sunt legate zilnic parca de un fir invizibil. Vacantele lor impreuna sunt pline de peripetii. Despre aventura lor in Toscana a scris anul trecut  Ana Maria Roman aici.

Acum revine cu cea mai proaspata experienta DANANA: concediul in Bulgaria la Russalka. O relatare care o sa provoace multe zambete 🙂

Russalka

Nu degeaba cel mai frumos loc de pe litoralul bulgăresc poartă această denumire. Rusalka inseamna in ruseste – duh al apei. Este un personaj mitolocic, din folclor, care se refera la sufletul unei femei care a murit tragic in adancurile apelor sau s-ar fi sinucis din dragoste şi care bântuie locul. Şi care ucide tineri pe care îi ademeneşte în apă şi îi strangulează cu parul lor. Cum noi trei nu suntem femei  la casa lor, cu copii şi bărbat acasă, vă daţi seama că n-am avut nicio trăire cu povestea locului.

rusa

Noi 3 Dana, Ana, Ana

kavarna2

..am planificat să plecăm la 7 dimineaţa ca să prindem, cum zicea Bujor, câteva ore de plajă. La 10:30 încă eram în Bucureşti. Am fi plecat şi mai târziu dacă cele două distinse prietene ale mele nu urlau când am vrut să opresc la Unirea să îmi iau nişte slipi de baie (în plus faţă de cele patru costume deja indesate în bagaj). Cu oprirea la prima benzinărie de pe autostradă, unde am stat la cafea, la croissante, ceasul s-a făcut 11:30. La 15:00 intram în Kavarna, un orasel la 18 km de Russalka. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să fug să îmi iau slipi de baie (pe care oricum nu i-am purtat, aveam costume destule!). Enache acum află pentru prima oară acest lucru şi probabil deja i s-a urcat tensiunea. Eu i-am zis că merg de fapt pana la bancomat şi am fugit de-acolo la magazin. Dacă o luam cu mine nu ne mai scotea Dumnezeu de-acolo.

Locul

..e la 45 de km de Vama Veche, doar că peste graniţă. Cum nu am găsit cazare acolo, ne-am luat o cameră la un hotel din Kavarna.  Kavarna Hills. L-am căutat 2 ore. Dacă noi, românii, avem o problemă cu indicatoarele, Bulgaria are o MARE problema cu indicatoarele.

Un apartament cu două dormitoare, un living şi o privelişte superbă ne-a costat, pentru două nopţi – 100 de euro. Nu are rost să fac comparaţie cu preţurile de la Mamaia fiindcă ..nu are rost.

hills

jhills1

Evgheny

Dacă intri pe Booking să citeşti comentariile la Kavarna Hills  vei vedea că mulţi trec la părţi pozitive primirea pe care le-o face Evgheny, recepţionerul. Îl vedeţi în poză. Când zâmbeşte seamănă cu Băsescu. Expresia care îl defineşte este „Ok, but only for you!”. Evgheny s-a ocupat de timp de trei zile de: rezervări, planificări, scos în oraş, pază la discotecă, masă la restaurant, mers la concert. Nu mai scăpam de el. Una peste alta, că am avut un bărbat cu noi, chiar şi recepţionerul, ne-a asigurat o oarecare siguranţă şi a ţinut bărbaţii departe :)).

kavarna5

Plaja din  Rusalka..

..este cu plată. 6 leva parcarea şi 6 intrarea de persoană. Ai piscine, piscine cu apă termală, plajă, insuliţă cu vipere (trebuie să înoţi până la ea) şi punct de sporturi nautice. Poti sa faci diving, watersky, snorkeling, caiac, ce vrei tu. Plimbarea cu barca: 40 de leva. Snorkeling: 10 leva. Muşcat de viperă: gratis (aici de obicei te sfătuiesc angajaţii să nu te apropii de boscheţi în zona respectivă). Am văzut şerpisori însă doar în apă şi ăia nu sunt veninoşi. Deasupra plajei există un restaurant cu o privelişte minunată unde au in meniu mult peşte proaspăt.

kavarna

kavarna7

kavarna6

kavarna1

kavarna4

bujor2

 

roman

Ferma de midii de la Dalboka

..e la câţiva km. Despre ea ştiţi cu toţii, nu are rost să dau detalii. Atenţionare: nu mergeţi în tocuri! NU! NU! NU!

danana

 

Tot timpul…

..avem enşpe rochiţe la noi, alese în funcţie de locul în care urmează să mergem. La Cap Kaliakra, eu şi Enache eram în rochii vaporoase, pe care vântul le sufla frumos. Tot momentul nostru romantic a fost stricat de nişte unii care ne-au întrebat dacă suntem la nuntă.

kaliakra

 

kavarna6

ana bujor

Enache însă s-a autodepăşit. Şi-a luat câte patru ţinute pe zi. Cum mergeam „decât” în două locuri: plajă şi masă seara, n-a avut unde să îşi poarte hainele. Aşa că s-a reorientat. Şi-a luat hainele la ea în sacoşă. Şi cum stăteam noi aşa pe plajă, numa’ o vedeai că scoate din paporniţă câte o rochiţă, un kimono, un şal şi şi le pune pe ea. Asta spre amuzamentul celor din jur. Domnul de la centrul nautic, înainte de excursia cu barca: „Fetelor, luaţi vestele, pornim!” Enache: „Aoleu, staţi să mă schimb!” Şi se îmbracă într-o bluză cu buline şi o fustă din dantelă albă, pălărie şi ochelari cu rame mari. Îi spune omului că ea o să îşi dea vesta jos pentru poze. Tot drumul, domnul ne-a trântit de valuri de ne-a bătucit celulita de pe fund, de Enache a mea era să rămână fără pălărie şi fără fustă. Ar fi dat orice de pe ea, numai vesta nu.

enache2

enachetinute

 

bujor

Bulgarii…

…ascultă şi ei manele. Multe. Au formaţii mai penibile decât multe de la noi. Şi mânîncă foarte gras, multă prăjeală şi ulei. Şi au un vin bun dar de la care te doare capul a doua zi. Rău.

Astfel încât..

..singura care a folosit la greu punga de medicamente a lui Enache am fost eu. Asta deşi eu nu iau niciodată medicamente şi râd de ele două că se cară cu pachetul de tratamente peste tot. Însă DE FIECARE DATĂ când mergem în vacanţă, cea care are probleme de sănătate sunt EU. După prima seară m-au luat durerile de burtă de la nişte dovlecei prăjiţi. După a doua seară, cea cu vinul bulgăresc, am luat tot ce-am văzut la ele în pungă: motilium, fiobilin, analgezice, imodium. Mai lipsea să iau şi anticârcel, ORICE, doar să mă pot ridica de pe canapea.

kavarna13

Înapoi

..drumul nu a fost de 6 ore doar de la aglomeraţia de pe autostradă. Am ratat ieşirea pe A2 din Constanţa de vreo trei ori. Timp de o oră am „vizitat” oraşul de la malul mării, seara la ora 21.00, obosite rupte, cu parul murdar şi ciufulit şi cu nisip pe tot corpul.

kavarna2

Oricum, la Russalka a fost frumos. E un loc perfect pentru cei care nu suporta imbulzeala, iubesc natura si linistea. Fie ca au sau nu copii. Am descoperit între timp că bulgarii, tot pe-acolo, au şi un loc de sărituri în apă cu un bar lângă, gen GrottaBar Corfu. Cu siguranţă ne vom întoarce acolo.

Un gând despre &8222;Aventurile DANANA(Dana, Ana si Ana) la Marea Neagră în Bulgaria&8221;

  1. Darius Eternul zice:

    Este o experienta minunata pe care mi-as dori sa o traiesc alaturi de voi fiindca vraja cuvintelor Anei este o hipnoza minunata! :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.