Alberobello. Micuțul orășel de poveste de lângă Bari

Am ajuns in Alberobello intr-o frumoasa zi de inceput de vara. Auzisem ca oraselul de 11 mii de locuitori e de poveste si barfele s-au dovedit adevarate. Un loc magic, in care timpul curge cu o alta viteza.

Mergi cam 15 minute de la gara ca sa ajungi in cartierul cu faimoasele casute Trulli. Sunt construite din piatra, arata fix ca niste casute din poveste iar pe fiecare exista un semn mistic, blazonul unei familii.

In cateva ore, la pas lejer vezi toata povestea, dar daca vrei te poti caza aici pentru un weekend plin de liniste. O noapte de cazare intr-o casuta de piatra e intre 60 si 100 de euro, depinde cat de luxoasa vrei sa fie camera.

Multe din casute sunt tranformate in hoteluri, baruri sau restaurante. Sunt mici atelieri care construiesc trulli in minatura, perfecte pentru viziatorii cei mai mici care se uita cu gurile cascate.

Casutele Truli din Alberobelo sunt patrimoniu Unesco din 1996.

Va recomand acest mic orasel daca vreti sa petreceti o zi linistita departe de agitatia din metropolele italiene, daca nu va plac locurile galagoase ori cluburile de nopate.Daca vreti sa faceti o cura de somn si de liniste, puteti petrece un weekend intreg.

Alberobello e la 60 de kilometri de Bari, puteti ajunge cu masina intr-o ora. Eu am mers cu trenul din Bari, calatoria a durat o ora si jumatate ( trenul e destul de incet, dar are conditionat ). Biletul costa 10 euro dus intors de la Bari.

Nu trebuie sa va luati provizii de mancare pentru ca in Piata mare sunt tot felul de cafenele si mici restaurante cu delicatesele italinesti ( salata, paste, pizza )

IMGM8339

 

IMGM8347

IMGM8342

semne

IMGM8341

IMGM8332

IMGM8335

IMGM8336

IMGM8339

 

casuta

varfuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.